• Ook op een balkon kun je genieten van het buitenleven.
• Ook op een balkon kun je genieten van het buitenleven. (Foto: aangeleverd)
INGEZONDEN MEDEDELING

Het buitenleven op een balkon

  •   208 keer gelezen

Het zonnetje begint zich steeds meer te laten zien in Bommelerwaard, waar iedereen natuurlijk van wil genieten. In een tuin is dit wat makkelijker te doen dan op een balkon, maar toch is dit zeer zeker mogelijk. Tevens is zonwering bij een tuin redelijk simpel, dit kan bij een balkon lastiger zijn door de kleine ruimte. Ook daar is een oplossing voor: de balkonparasol, speciaal ontworpen voor het gebruik op een balkon. Zo'n parasol kan gekanteld worden en heeft een rechthoekig doek, waardoor hij altijd zal passen.

Inspiratie voor het inrichten van een balkon
Een balkon mag dan niet al te groot zijn qua oppervlakte, alsnog kun je het gezellig en stijlvol maken. Tevens kun je de beperkte ruimte handig gebruiken. Een voorbeeld hiervan is een bistro set, oftewel een klein tuinsetje. Dit kun je opklappen, waardoor het weinig ruimte inneemt, of ergens anders opbergen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om bloemen en planten aan de wanden te hangen, wat minder ruimte inneemt en tevens creëer je een optische ruimte doordat je onder de hangende tuintjes door kunt kijken. Bovendien kan verticaal tuinieren hierbij helpen, waarbij je ook kunt denken aan moestuintjes. Een buitentafel neemt natuurlijk veel ruimte in, dus is het een aanrader om een klein tafeltje aan te schaffen dat je kunt ophangen aan het balkon. Dit zal weinig kunnen dragen, maar een hapje en een drankje is zeker geen probleem. 

De styling van een balkon
Naast het inrichten van een balkon is de styling tevens belangrijk. Dit kun je natuurlijk naar je eigen smaak doen, al kun je ook inspiratie van anderen gebruiken hiervoor. Om het ruimtelijk te houden kun je bijvoorbeeld glazen flessen neerzetten. Deze flessen zijn te verkrijgen in alle kleuren, vormen en maten, waardoor er sowieso wat leuks bijzit voor jouw balkon. Lantaarns passen hier goed bij, waarvan tevens veel varianten verkrijgbaar zijn. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }