Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Bar De Republiek is vanaf vrijdagmiddag 10 mei open. Vorige week donderdag werd proef gedraaid.
• Bar De Republiek is vanaf vrijdagmiddag 10 mei open. Vorige week donderdag werd proef gedraaid. (Foto: Lya Cattel)

Nieuwe bar in binnenstad Zaltbommel: De Republiek

  •   4745 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Een beetje Bommelaar kent café 't Luifeltje wel, aan de Waterstraat met uitzicht op de Markt. Vanaf vrijdag 10 mei is het café een bar, bar De Republiek.

Sinds vorig jaar zomer is er keihard gewerkt om het pand compleet te strippen. Van 'Bierstube' naar moderne bar met een luxe uitstraling. De voorgevel met de karakteristieke kleine ruitjes en de nostalgische luifel zijn gesloopt. In plaats daarvan is er alleen nog maar glas, van grond tot plafond. Als de glazen pui open staat, lopen bar en (verwarmd) terras naadloos in elkaar over.

Vide

Eenmaal binnen in het kleine sfeervolle pand kijk je je ogen uit. Het plafond reikt twee verdiepingen hoog, een hypermoderne 'kroonluchter' zorgt voor de verlichting. Vanaf de vide, waar een dj in de weekenden zijn werkplek heeft, kijk je mooi op de bar. Via de vide kom je ook bij de toiletten, die door hun warme sfeer alleen al de moeite van het bekijken waard zijn.

Het initiatief van De Republiek is van de bekende Bommelse horeca-ondernemer Rob Muller, samen met Jan Hein Schouten en Theo Theelen.

Oom en tante

Rob heeft een geschiedenis met het pand. "Mijn oom en tante zijn in 1978 hier met een horecazaak begonnen", vertelt hij. Zij zouden het nu niet meer herkennen.

Barista

Op de kaart staan bijvoorbeeld bijzondere soorten koffie, de medewerkers volgen hiervoor allemaal een barista-cursus.

Fritz-Kola

Champagne per glas, keuze uit de betere wijnen per glas, geen Coca-Cola of Pepsi, maar het hippe merk Fritz-Kola.

Uitnodigende cocktails, speciaalbieren op de tap en alles natuurlijk geserveerd in bijpassende glazen.

Pata Negra

Bij de borrel geen bakje pinda's, maar wel gambaspiesjes, garnalenspiesjes, pata negra of oesters. En er is ook een lunchkaart met mooie broodjes en warme gerechtjes.

Elke dag van de week (behalve maandag, want dan is De Republiek gesloten) heeft zijn eigen 'thema'.

Vrijmibommel

Bijvoorbeeld op donderdag de businessclub, op vrijdag de 'Vrijmibommel', zaterdag 'Un Poco Loco' en zondag 'Lazy Sunday'. De Republiek is van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 10:30 uur en richt zich op 25-plussers.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }