Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Bouw

Algemeen Column 449 keer gelezen

Bouw

Om een reden die ik nu nog even niet noem, meende ik een groter huis te moeten kopen. Het werd een pand in de Torentuin. Een nieuwbouwhuis dus. Dat betekent beslissingen nemen over zaken die je niet kunt zien, voelen, ruiken en beleven. Voor mij maar wat lastig. En ook altijd enge mails met ingewikkelde vragen. Maar het is allemaal goed gekomen.

Afgelopen week liep ik vijf dagen mee op de bouw. Onze hovenier die een ook prima klusser is, heet Peter Blom. Boek die jongen! Hij stelde voor met z´n tweeën de tuin aan te pakken: iemand voor het domme werk en een leidinggevende. Je begrijpt de rolverdeling.

In dat weekje bouwvakkeren bezag ik de bouwplaats. Dat is gewoon een dorp, met een centrale plek, met straatjes en met roddelnichten. Maar wat me het meest opviel, was de gemoedelijke toon. Peter, die daar veel ervaring mee heeft, vertelde dat dat lang niet overal het geval is. Bij de firma Tankens uit Andel wel. Martin, de voorman, zwaait de scepter en houdt de boel in de gaten. Hij is niet te beroerd even te helpen met groot materieel. Goed, dat kost dertig worstenbroodjes maar dan heb je ook wat. Er werd veel gelachen, er werden praatjes gemaakt, er liepen echte mensen rond. Het was er goed toeven.

Johan Cahuzak

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden