Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Openbaar vervoer Bommelerwaard niet erg populair

Algemeen TipBommelerwaard.nl 520 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Zestig procent van de mensen die de laatste vragenlijst van TIP Bommelerwaard hebben ingevuld, reist nooit met het openbaar vervoer in de Bommelerwaard.

De bussen rijden te weinig en niet op tijd, het is 'absoluut niet werkbaar', 'het is totaal onpraktisch, het kost veel te veel tijd'. "Het openbaar vervoer aanbod is dermate summier dat iedereen die in de Waard woont, over eigen vervoer dient te beschikken."

De vragenlijst is ingevuld door 332 mensen. Dat is niet representatief voor de Bommelerwaard, maar geeft wel een aardig beeld.

Meer en vaker

Respondenten zouden graag zien dat er meer bussen gaan rijden en ook vaker. En meerdere mensen deden een oproep om de bus weer in Nieuwaal te laten stoppen. Uit de reacties blijkt dat de bussen op spitsuren vaak te vol zitten en overdag leeg zijn.

Trein

Bijna zeventig procent van de ondervraagden geeft wel aan regelmatig met de trein te gaan, 67 procent. De bestemming is vooral Den Bosch. Hierover deed een flink aantal de oproep om de sprinter geen twee keer, maar vier keer per uur te laten rijden. En ook hier veel opmerkingen over de aansluiting met het busvervoer. Een directe busverbinding naar Den Bosch, bijvoorbeeld naar het Jeroen Boschziekenhuis, is volgens sommigen ook een goed idee.

Burgerpanel TipBommelerwaard.nl behandelt actuele lokale vraagstukken. Iedereen vanaf zestien jaar die in de Bommelerwaard woont of werkt kan zich online aanmelden en krijgt dan ongeveer acht keer per jaar een vragenlijst per mail.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden