Foto: Julia de Vries
TipBommelerwaard.nl

'Veer Zaltbommel- Loevestein heeft meerwaarde'

  •   281 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Maar liefst 86 procent van het burgerpanel TIP Bommelerwaard vindt dat het fiets- en voetveer tussen Zaltbommel en Slot Loevestein een meerwaarde is voor de Bommelerwaard.

Meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat dat veer zelfs belastinggeld mag kosten. In totaal hebben 332 mensen de afgelopen maand verstuurde vragenlijst ingevuld. De resultaten zijn dus beslist niet representatief voor de hele Bommelerwaard, maar geven wel een aardig beeld.

Duur

Uit de reacties bleek dat er ook kritiek is op het veer, dat in de zomer van vorig jaar voor het eerst heeft gevaren en dit jaar opnieuw in gebruik wordt genomen. Wie mee ging met het veer, moest een dagkaart kopen van 10 euro. "Het is echt te duur....", schrijft iemand. "Voor een gezin betaal je 40 euro, terwijl je er met de auto 15 minuten op rijdt. Daarbij sloten de vaartijden niet aan op de pont naar Gorinchem."

Meer passagiers

Op de vraag of de ondervraagde suggesties had om meer passagiers te trekken, kwamen veel reacties. Sommigen suggereerden dat het kaartje nog wel iets duurder kon of juist goedkoper. "Het kán natuurlijk zijn dat het niet haalbaar is als je de opbrengsten afzet tegen de kosten", schrijft iemand, "maar de exposure levert ook iets op, het is wel bijzonder dit veer te hebben. Wellicht helpt het om meer te bieden aan de kant van Loevestein. Als er meer 'te doen' is, helpt dat misschien."

Reclame

Veel ondervraagden vinden ook dat het veer zelf meer reclame moet maken in met name landelijke bladen.

Burgerpanel TipBommelerwaard.nl behandelt actuele lokale vraagstukken. Iedereen vanaf zestien jaar die in de Bommelerwaard woont of werkt kan zich online aanmelden en krijgt dan ongeveer acht keer per jaar een vragenlijst per mail.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }