• Het nieuwe bestemmingsplan kan weer tien jaar mee.
• Het nieuwe bestemmingsplan kan weer tien jaar mee. Archieffoto: Janneke Boogaard

Plan buitengebied eindelijk op tafel

Algemeen 710 keer gelezen

MAASDRIEL • Het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied van de gemeente Maasdriel kan eindelijk de politieke molen in.

Oorspronkelijk stond de vaststelling van 'Bestemmingsplan Buitengebied herziening 2016' gepland in 2017. Eerst moesten de risico's op planschadeclaims in beeld gebracht worden. Vervolgens zorgden de gemeenteraadsverkiezingen voor vertraging. Daarnaast was er onduidelijkheid vanwege het landelijke Programma Aanpak Stikstof (PAS). Dat leidde tot enkele wijzigingen.

Extra vergaderingen
Voor de discussie over en de vaststelling van het bestemmingsplan is een extra raadsvergadering gepland op woensdag 26 juni. Voorafgaand daaraan is er op woensdag 5 juni een vergadering van de commissie Ruimte, waarin het plan wordt besproken.

Zienswijzen
Er hebben 128 inwoners een zienswijze op het plan ingediend. Zij hebben een brief gekregen over de doorstart en de behandeldata. De beantwoording van de zienswijzen is bijna klaar, over twee weken stelt het college het advies hierover aan de raad vast.

"Helaas heeft de vaststelling van het plan bijna twee jaar vertraging opgelopen. Maar ik ben zeer tevreden met het uiteindelijke resultaat dat wij komende maand aan de raad kunnen presenteren", aldus portefeuillehouder Peter de Vries.

Omgevingswet
Het bestemmingsplan gaat tien jaar gelden, maar moet binnen die periode nog wel worden aangepast aan de nieuwe Omgevingswet. Die gaat in 2021 in, maar er volgt dan een overgangsperiode. "We hebben al rekening gehouden met de nieuwe wet, dus het bestemmingsplan kan daar zo ingeschoven worden", verwacht De Vries.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden