Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Sport of groen gewenst op Watertorenterrein

Algemeen 684 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Als er dan geen Lidl komt op het terrein bij de witte watertoren, dan graag een uitbreiding van de sportfaciliteiten of een natuurlijke invulling. Dat vinden leden van burgerpanel TipBommelerwaard.nl.

Maar liefst zestig keer werd de suggestie gedaan om het terrein een sportieve invulling te geven, aansluitend bij het voetbal- en hockeycomplex. De ideeën variëren van een golfbaan tot een parcours voor bootcamp en van een jeu de boulesbaan tot een openluchtzwembad. De verhuizing van de tennisclub naar deze locatie vinden veel panelleden ook voor de hand liggen.

Lidl op andere plek
Dat het plan voor de Lidl op deze plek niet doorging, leidt tot teleurgestelde reacties. Er wordt door 47 panelleden gepleit om deze of een andere grote supermarkt toch de ruimte te geven. Na verzending van de vragenlijst maakte de gemeente bekend dat de Lidl bij de Albert Heijn komt, dus die wens wordt alsnog ingewilligd.

Natuurspeeltuin
Een groene invulling staat met 39 vermeldingen ook in de top-3, bijvoorbeeld in de vorm van een natuurspeeltuin, park, hondenuitlaatplaats of kinderboerderij. Een natuurlijke of sportieve uitstraling vormt een mooie entree voor Zaltbommel, benoemen verschillende mensen.

Parkeerplaats
Meer praktisch gedacht zou deze entree ook een invulling kunnen krijgen als parkeerplaats met gratis OV-verbinding naar het station en de binnenstad. Ook bezoekers van het sportpark zouden graag een deel van het terrein gebruiken voor meer parkeermogelijkheden.

De gemeente heeft laten weten te werken aan een nieuwe visie voor het inmiddels braakliggende terrein. Wanneer die klaar is, is niet bekend.

Burgerpanel TipBommelerwaard.nl behandelt actuele lokale vraagstukken. Iedereen vanaf achttien jaar die in de Bommelerwaard woont of werkt kan zich online aanmelden en krijgt dan ongeveer acht keer per jaar een vragenlijst per mail.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden