Afbeelding
Foto: Anne van Boxtel

Fanfare Alem neemt Zwitsers korps mee naar Scheveningen

Algemeen 314 keer gelezen

ALEM • Al bijna vijftig jaar heeft Fanfare Alem een band met Musikgesellschaft Lenk/St. Stephan. Afgelopen week kwamen de Zwitserse muziekvrienden weer op bezoek in Nederland.

Donderdag bracht gezelschap een bezoek aan de Keukenhof en Scheveningen. Ondanks het weer, genoten de gasten van de bloemenpracht, de lange stranden en de woeste zee.

Gezamenlijk concert
Op vrijdag vermaakte een deel van de gasten zich met het spelletje Boerengolf in Hedel. De overige gasten brachten een bezoek aan 's-Hertogenbosch. 's Avonds hebben Fanfare Alem en Musikgesellschaft Lenk en St. Stephan een geweldig concert verzorgd. Met als hoogtepunt het finale stuk waar beide gezelschappen samen de mars Guards of Honour ten gebore brachten. Conny van Mook werd deze avond gehuldigd voor haar vijftigjarig lidmaatschap bij Fanfare Alem. Chris Timmer sprak haar namens muziekbond Gelderland/Flevoland toe. Het speldje van de vereniging werd opgespeld door haar zus Hermien. 

Koningsdag
Op Koningsdag startte de verenigingen met een muzikale omlijsting van de kinderoptocht door het dorp. 's Middags was er een gezellig samenzijn met optredens van de Bloas en Boemband, Gère weg en de Teskesdurper muzikanten. Alem kijkt terug op een geslaagde uitwisseling. Aan de uitnodiging om volgend jaar de vijftigjarige vriendschap in Zwitserland te komen vieren geven zij dan ook graag gehoor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden