Afbeelding

Vijftien lintjes in West Betuwe

Algemeen 536 keer gelezen

WEST BETUWE • Onder valse voorwendselen werden vrijdagochtend vijftien inwoners van de nieuwe gemeente West Betuwe naar De Nieuwe Refter op Landgoed De Mariënwaerdt gelokt.

Daar bleek dat zij een Koninklijke Onderscheiding kregen in het kader van de jaarlijkse Lintjesregen. 

Frans van Dam uit Opijnen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij werd begin jaren zeventig lid van de vrijwillige brandweer in zijn woonplaats. Vanaf 1980 is hij actief bij de Hervormde Gemeente van Opijnen o.a. als koster, hij verricht schoonmaakwerkzaamheden en klein onderhoud, is ouderling geweest, kerkrentmeester en voorzitter van het college van Kerkvoogden. Hij onderhield de tuin en het terrein rondom de kerk en pastorie, regelt organisten, organiseert klusdagen, is lid van de bingo commissie, haalt oud papier op en is mede organisator van de plantjesmarkt. Ook is hij lid van het Restauratiecomité en van het 4-mei comité Opijnen, dat jaarlijks de Dodenherdenking organiseert.

De overige gedecoreerden in West Betuwe zijn: Dittie van Zee-van Arendonk uit Herwijnen, Atie Bom-den Tuinder uit Geldermalsen, Addy Bambacht-van Horssen uit Hellouw, Geert Bambacht-van Horssen uit Hellouw, Jacqueline Huisman-van Berkel uit Geldermalsen, Quirina Beverloo-Kolff uit Deil, Josien van Mourik-van Driel uit Deil, Cor Keij-van Rijnsbergen uit Deil, Marijke van Haaften-de Groot uit Geldermalsen, Peter Tromp uit Deil, René Vreekamp uit Vuren, Bram Trouwborst uit Tricht en Ed van Sambeek uit Vuren. Zij werden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

West Betuwe heeft er ook een Ridder in de Orde van Oranje Nassau bij: Jan van Ruijven uit Asperen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden