Zaltbommelse start crowdfunding om talent te ontdekken

  •   313 keer gelezen

ZALTBOMMEL/NIJMEGEN • Claudia in 't Veld uit Zaltbommel is samen met andere startende professionals een crowdfundingsactie gestart. Ze wil voor 23 april 17.000 euro inzamelen om onder meer een proeftuin op te zetten waarbij een vrijwilligerscentrale wordt gekoppeld aan het voortgezet onderwijs. 

"Veel bovenbouwleerlingen worstelen met hun studiekeuze", weet In 't Veld, die sinds drie jaar freelance werkt bij Novilo/VO op Niveau Talentonderwijs in de praktijk. "Talent is iets wat je van nature vanzelfsprekend doet en waarvan je niet door hebt dat het speciaal is. Je hebt iemand nodig die je dit influistert… Als talentbegeleider merk ik dat jongeren geen idee hebben wat ze in huis hebben en waar ze goed tot hun recht komen. Als decanaat 3.0 zou het toch super zijn als je ze de uren die bedoeld zijn voor loopbaanoriëntatie kunt laten besteden aan het ervaren in de praktijk. Zoiets als een maatschappelijke stage, maar dan loopbaangericht."

Het project speelt zich af in de regio Nijmegen. Meedoen aan de crowdfundingsactie kan via deze website, waar ook veel informatie te vinden is.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }