Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• V.l.n.r. Jaimy Liem, Gerhard van Nimwegen, Stefan Kievit en Daniëlle Kievit.
• V.l.n.r. Jaimy Liem, Gerhard van Nimwegen, Stefan Kievit en Daniëlle Kievit. (Foto: Janneke Boogaard)

Mijn Financier van start in Hedel

  •   718 keer gelezen

HEDEL • Eerlijk advies zonder poeha: dat is in het kort de aanpak van Mijn Financier. Daarmee past het hypotheekkantoor perfect bij 'buurman' Kievit Makelaardij.

Een makelaarskantoor en een hypotheek- en verzekeringsadviseur naast elkaar, dat is nog eens praktisch. Deels is het toeval: de ruimte naast Kievit Makelaardij, aan de Baronieweg in Hedel, stond leeg op het moment dat Jaimy Liem van Mijn Financier het kantoor binnenstapte. Dat ze dat deed is dan weer geen toeval: Jaimy is een oud-collega van Daniëlle Kievit, ze werkten in 2003 bij dezelfde makelaar.

Dezelfde mentaliteit
De twee hielden altijd contact en wisten dat ze dezelfde mentaliteit hadden. "Snel schakelen, klantgericht zijn en vooral: met beide benen op de grond", vat Jaimy samen.

Elkaar versterken
Stefan Kievit begon in 2013 voor zichzelf en betrok in 2016 het pand aan de Baronieweg. "Steeds meer mensen komen hier binnenlopen", merkt hij. "Ons kantoor en dat van Mijn Financier zullen elkaar zeker versterken."

Hypotheken toegankelijker maken
Mijn Financier startte in 2016 in IJsselstein, uit onvrede over de ontoegankelijkheid en complexiteit van hypotheken en financieringen. Jaimy bemenst samen met Gerhard van Nimwegen en Hessel Swartjes het kantoor in Hedel, de vijfde vestiging die in januari is geopend. Met die bezetting kunnen ze mensen snel helpen.

Jaimy lacht: "Een huis kopen is leuk, maar een hypotheek is een noodzakelijk kwaad. Dan is het fijn als je dat zo makkelijk mogelijk en dichtbij kunt regelen."

Waar voor je geld
Gerhard: "Bij ons kost het misschien iets meer dan wanneer je via internet een hypotheek regelt, maar je krijgt wel waar voor je geld. Je weet wie je kunt bellen en we leveren maatwerk. Wist je bijvoorbeeld dat het voor zzp-ers helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn om een hypotheek te vinden? Veel mensen denken dat, maar als je jezelf bijvoorbeeld eerder hebt bewezen in loondienst is er veel mogelijk."

Regels versoepeld
Tijdens de crisis zijn veel regels aangescherpt, waardoor het gevoel leeft dat een huis financieren een onmogelijke opgave is. "Maar die tijd ligt achter ons. De NHG-grens is verhoogd waardoor je eerder in aanmerking komt voor een aantrekkelijke rente en de leningsnormen zijn ook iets verruimd", legt Jaimy uit. "Ook oversluiten is vaak de moeite waard", geeft ze nog een laatste tip.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }