• Tessa van Dalen (rechts) werd derde in de halve finale.
• Tessa van Dalen (rechts) werd derde in de halve finale. Foto: aangeleverd

NK-tickets voor Hamarithi-turnsters

Sport 125 keer gelezen

AALST/LEUSDEN • Drie leden van Hamarithi mogen op 18 mei het bondskampioenschap in de derde divisie turnen in Vianen. Bij de halve finale haalde Tessa van Dalen alvast een bronzen medaille.

In Leusden werd zaterdag de halve finale van het bondskampioenschap geturnd in de derde divisie. Het was al een hele prestatie dat drie turnsters van Hamarithi waren doorgestroomd naar deze wedstrijd, als beste uit de sterke regio Mid-West. Daarin turnen ook de bekende grote clubs vanuit Amsterdam, Haarlem en Utrecht, die officiële turnhallen tot hun beschikking hebben.

Mari-Lynn
Mari-Lynn van Boggelen turnde mee in de eerstejaars jeugd. Ze startte met een elegante vloeroefening. Met een zesde score (12,333) weet ze dat ze de volgende keer er nog een schepje bovenop kan doen. Ook haar brugoefening was vol power en goed voor een zes plaats. Op balk bleef ze ondanks de zenuwen goed staan met de moeilijke onderdelen tiktak en boogje. Ze werd vijfde op slechts 0,4 punt verwijderd van het podium. 

Hannah
Bij de tweedejaars jeugd turnde zus Hannah van Boggelen. Ze begon haar wedstrijd op balk en liet daarop een mooie arabier salto zien. Een achtste score in het klassement. Hierna volgde de vloer, sprong en brug. Alles turnde ze mooi en netjes mee. Hannah werd allround tiende, waarbij er twaalf startbewijzen in deze categorie waren. 

Tessa
Senior Tessa van Dalen wist vooraf dat het voor haar een uitdaging zou worden. Veel concurrentie en maar vijf startbewijzen voor het NK op deze dag! Ze begon haar wedstrijd met veel power op vloer. Dit resulteerde in een prachtige score. Op naar sprong waar ze met haar half in, heel uit 11,233 punten behaalde. Bij de brug turnde ze haar aller beste oefening tot nu toe en behaalde hierbij de vijfde plaats. Op balk hield ze haar hoofd koel en met één klein foutje kwam ze er goed vanaf. Tessa werd derde en stroomt hiermee ook door naar het NK.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden