• Lotty Steenhuizen heeft het werk acht jaar gedaan.
• Lotty Steenhuizen heeft het werk acht jaar gedaan. Foto: Britta Alink

Stichting Leergeld Bommelerwaard zoekt nieuwe coördinator

Algemeen 232 keer gelezen

ZALTBOMMEL• Acht jaar lang was Lotty Steenhuizen (70) coördinator van Stichting Leergeld. Dit jaar gaat zij het stokje overgeven.

Stichting Leergeld steunt kinderen, die opgroeien in een gezin waarvan de ouders niet genoeg geld hebben om bijvoorbeeld een fiets voor ze te kopen. "We hebben diverse fietsenwinkels in de Bommelerwaard de afspraak dat die kinderen bij hun voor een maximumbedrag een tweedehands fiets kunnen uitzoeken", legt Lotty uit.

De Bommelerwaardse stichting heeft niet zo'n heel groot budget, dus heeft moeten bepalen dat geld voor een fiets alleen voor kinderen vanaf 10 jaar beschikbaar kan komen. Op die leeftijd kunnen ze zelfstandig naar een clubje of naar school. Als ze dan geen fiets hebben, zouden ze in een sociaal isolement kunnen komen.

Laptop

Ook voor de aanschaf van een laptop kan Stichting Leergeld uitkomst bieden. Daar komen geen basisschoolkinderen voor in aanmerking, alleen jongeren op de middelbare school. "We kunnen door ons beperkte budget maximaal tweehonderd euro per kind uitgeven", vertelt Lotty. "Dat is niet genoeg voor een nieuwe laptop. Gelukkig hebben we nu een bedrijf bereid gevonden om tweedehands laptops helemaal op te knappen. Bovendien garanderen ze dat het apparaat het twee jaar doet, zonder problemen."

Zwemlessen

De stichting betaalt ook regelmatig zwemlessen voor kinderen, tot en met het diploma A.

Intermediair

Wie bij Stichting Leergeld aanklopt krijgt bezoek van een 'intermediair'. Dat is een vrijwilliger, die met de aanvrager naar de financiën gaat kijken en onderzoekt of alle andere mogelijkheden al zijn benut. Mensen die tot 130 procent van het minimum zitten, komen in principe in aanmerking voor de hulp van de stichting. Maar soms kan de gemeente bijspringen of heeft de school een potje om bijvoorbeeld een schoolreisje voor een kind te betalen.

Betalingen

Het werk van de coördinator bestaat uit het begeleiden van de intermediairs en het in de gaten houden van de betalingen. "Dat betekent één avond in de week de betalingen voorbereiden en één middag in de veertien dagen of vaker als dat nodig is, overleg met de administratief medewerkster. Als algemeen bestuurslid neem ik om de zes weken deel aan de vergadering van het bestuur, dat bestaat uit Guus Krähe, Thea de Lange en Paul Gerrits."

Meer informatie over de functie als coördinator bij Stichting Leergeld is verkrijgbaar via: 06-54244508 of via: lgbommelerwaard@gmail.com

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden