Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Phoenix-dames gaan vechten tegen degradatie

Sport 69 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De dames van Phoenix redden het zaterdag niet tegen kampioen NEXT Volley Dordrecht. Zaterdag volgen promotie/degradatie-wedstrijden.

Wegens blessureleed en spelers die moesten werken, vertrok Phoenix met zeven speelsters naar Dordrecht waarvan er één helaas ook kampte met een blessure en daardoor niet volledig inzetbaar was. 

NEXT had niks te verliezen omdat voor hun het kampioenschap al binnen was. Phoenix daarentegen kon elk puntje gebruiken voor een plek tijdens de PD-wedstrijden. Maar daar hielden de Dordtsen geen rekening mee. Vooral serverend konden de meiden van NEXT de druk bij Phoenix neerleggen. De eerst set was dan ook 25-14 voor de koploper.

Eigen fouten
Met wat verschuivingen in de opstelling begon Phoenix aan set twee. Door het veelvoudig maken van eigen fouten en het niet onder controle krijgen van de servicepass ging de set met 25-12 snel naar Dordrecht. 

Goede start
De derde set startte Phoenix goed en begon de set met een voorsprong. NEXT kwam terug maar Phoenix kon mee komen. Uiteindelijk was het met een sterke service serie gebeurd; 25-18 voor Dordrecht. 

Niet in het spel
In de vierde set kwam Phoenix niet in haar spel. Dordrecht wist keurig de ballen weg te leggen in het veld bij Phoenix. Het werd 25-15 voor NEXT. 

Zaterdag speelt Phoenix om behoud in de eerste klasse. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden