• Tegenwoordig wordt bijna altijd gekozen voor een fundering met heipalen.
• Tegenwoordig wordt bijna altijd gekozen voor een fundering met heipalen. (Foto: 123RF.com)

Geen huizen verzakt door droogte in Maasdriel

  •   322 keer gelezen

MAASDRIEL • Er zijn in Maasdriel voor zover bekend geen huizen verzakt door de langdurige droogte van afgelopen zomer, maar wel door andere oorzaken.

Het grondwaterpeil en het bodemniveau in de gemeente is niet noemenswaardig veranderd. Dat antwoordt het college op vragen van SSM. De partij stelde vragen naar aanleiding van de tv-uitzending 'Heel Holland zakt' van De Monitor.

Wél hebben huiseigenaren in Kerkdriel en Alem scheuren in hun woning gemeld bij de gemeente. Dat komt waarschijnlijk door de manier van funderen, op stroken in plaats van met palen. Als de kleilaag onder het huis dan niet overal even dik is, kan dat problemen geven. Het college heeft de twee gedupeerde woningbezitters aangeraden onderzoek te laten doen naar de oorzaak en zich eventueel te verenigen.

De beschadigde woningen zijn gebouwd tussen 1960 en 1980. Hoeveel huizen er nog meer last kunnen krijgen van verzakking, is niet bekend. Bij nieuwbouwwoningen worden vrijwel altijd heipalen gebruikt, geeft het Maasdrielse college aan.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK