Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
archieffoto: Janneke Boogaard

Lidl komt erbij op terrein Albert Heijn Zaltbommel

  •   3118 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De invulling van het Buko terrein, de oude scheepswerf in Zaltbommel, krijgt steeds meer vorm.

Op het terrein tussen de jachthaven, Steenweg en Gamerschedijk komen rond de driehonderd woningen. Albert Heijn gaat uitbreiden. Supermarkt Lidl komt erbij en benzinestation Texaco gaat verdwijnen. De ontsluiting van de supermarkten wordt verplaatst naar de Gamerschedijk.

Memorabel moment

De plannen zijn opgesteld door projectontwikkelaar WaalBommel, De Hoge Dennen (eigenaar van het terrein van Albert Heijn) en de gemeente Zaltbommel. "Een memorabel moment in de ontwikkeling van de Buitenstad", vindt wethouder Willem Posthouwer. Hij is blij dat er overeenstemming is over de verkeersafwikkeling.

Klankbordgroep

In het voorjaar van 2018 is een Klankbordgroep Buitenstad geformeerd, die bestaat uit ongeveer twintig belanghebbenden en inwoners. De klankbordgroep is een aantal keren bij elkaar gekomen om met de gemeente en de ontwikkelaar van gedachten te wisselen over de ontwerpen. "Deze constructieve vorm van burgerparticipatie heeft voor diverse onderdelen geleid tot belangrijke en concrete verbeteringen van het oorspronkelijke plan", schrijft het college in een informatienota aan de gemeenteraad.

Watertoren

Twee jaar geleden zijn de plannen voor een grote Lidl bij de Witte Watertoren stilgezet, vanwege de plannen voor de Buitenstad. Op dat terrein zijn nu de leegstaande gebouwen gesloopt en er is een proces gestart om 'mogelijke ontwikkelingen' in beeld te brengen.

Op woensdag 24 april is er een informatieavond over de plannen in De Poorterij.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK