Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Controles leveren Maasdriel 87.850 euro op

  •   597 keer gelezen

MAASDRIEL • De grootschalige controles die in 2018 in de gemeente Maasdriel zijn gehouden, hebben 87.850 euro aan boetes en besparingen op uitkeringen opgebracht.

De meest in het oog springende acties van het Integraal Gemeentelijk Projectteam vorig jaar waren een grote verkeerscontrole in april, een actie op bedrijventerrein De Geerden waarbij veel illegale arbeidsmigranten werden gevonden en het uitkammen van het chaletpark in Ammerzoden en camping Maaszicht in Kerkdriel. Laatstgenoemde locatie kreeg zelfs meerdere keren bezoek van de controleurs.

Buitengebied
Dit jaar wordt opnieuw ingezet op de campings. Ook volgt een nieuwe controle van leegstaande champignoncellen. Daarnaast staat het buitengebied hoog op het prioriteitenlijstje dat burgemeester Henny van Kooten heeft ingediend bij het team, dat in heel Gelderland-Zuid werkt.

Geen waterbedeffect
"Er zijn ook contacten met Brabant, aangezien criminaliteit zich niet aan provinciale grenzen houdt en we geen waterbedeffect willen creëren", vertelt Van Kooten. In het team werken de gemeenten samen met onder meer de sociale recherche, politie en omgevingsdienst. Doel is het opsporen van fraude, andere criminele activiteiten en ongewenst maatschappelijk gedrag.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK