• Leren hoeft niet altijd in een klaslokaal.
• Leren hoeft niet altijd in een klaslokaal. Foto: 123RF.com

Nieuwe onderwijsvorm voor basisschoolleerlingen op KWC Culemborg

Algemeen 139 keer gelezen

REGIO • Samen met het Koningin Wilhelmina College in Culemborg is stichting Christelijk Primair Onderwijs Betuwe en Bommelerwaard voornemens om vanaf komend schooljaar een Agora-voorziening voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs te starten op het KWC.

Op het KWC is al een Agora-afdeling voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, waardoor het mogelijk wordt in samenwerking de leeromgeving van leerlingen vorm te geven. 

Maatwerk
Agora gaat uit van zeer persoonlijk leren en het zoeken naar maatwerk voor ieder kind. Het onderwijs vindt niet per se plaats in een lokaal, met lesmethodes, toetsen, cijfers en een leraar voor de klas. Leerlingen van diverse niveaus en leeftijden leren met en van elkaar en met hoofd, hart en handen. Vaardigheden zijn hierbij minstens zo belangrijk als kennis. Het ultieme doel van het onderwijs is dat kinderen onbevreesd en vol vertrouwen de onzekerheden van de toekomst tegemoet kunnen gaan.  

Wil om te leren
Er wordt vertrouwd op de nieuwsgierigheid en natuurlijke wil van kinderen om te leren. Ze krijgen vaardigheden aangeboden die nodig zijn voor een leven lang leren. Het kind gaat op zoek naar zijn talenten en ambities op vijf vlakken: kunstzinnig, wetenschappelijk, spiritueel, maatschappelijk en sociaal/ethisch.  

Ouderparticipatie
De groepen werken onder begeleiding van een vaste coach. Ouderparticipatie staat hoog in het vaandel bij Agora. Ouders en andere partijen uit de samenleving zijn nodig als experts in het onderwijs.

Informatieavond
De nieuwe Agora-voorziening in Culemborg is voor kinderen van groep 7 en 8. Op dinsdag 16 april is er een informatieavond voor geïnteresseerde ouders. Voor meer informatie kunnen zij mailen naar agora@cpob.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden