Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Leny Louwerse en voorzitter Marcel Baijense van de Dorpsraad voor 'JOOP'.
• Leny Louwerse en voorzitter Marcel Baijense van de Dorpsraad voor 'JOOP'. (Foto: Lya Cattel)

Gameren krijgt 'huiskamer' JOOP voor alle inwoners

  •   594 keer gelezen

GAMEREN • In het voormalige Youth for Christ gebouwtje komt een Jongeren en Ouderen Ontmoetingsplaats, opgezet door de Dorpsraad. De opening is op zaterdag 13 april om 10:30 uur

JOOP staat voor Jongeren en Ouderen Ontmoetings Plaats en is gevestigd in het voormalige Youth for Christ gebouwtje (De Hoeve) aan het einde van de doodlopende Jan van Steenbergenstraat.

Sociale cohesie

"In het gebiedsplan voor de gemeente, dat we hebben opgesteld, misten we aandacht voor zaken uit het Sociaal Domein waaronder sociale cohesie in het dorp", vertelt Leny Louwerse van de Dorpsraad. "Hier wonen veel families met een rijke Gamerse historie. Aan de andere kant zijn er twee grote nieuwbouwwijken met 'nieuwkomers', waar ik er ook een van ben."

Voorzitter Marcel Baijense is geboren en getogen in Gameren. "De Dorpsraad is een mooie mix uit diverse groepen in het dorp", vindt hij.

Eigen gebouw

Na een inloopavond voor inwoners, bleek al snel dat er behoefte is aan een eigen gebouw. Niet voor feesten en partijen, want daar is partycentrum Gambora natuurlijk de aangewezen plek voor.

Boekenruilavond

Maar wel voor tal van laagdrempelige activiteiten. Zo is er in JOOP voortaan op dinsdagavond een 'boekenruilavond' en een mannenavond.

Op donderdagochtend is iedereen welkom voor koffie met wat lekkers. "We hopen ook nog een avond voor de jeugd te gaan organiseren", vertellen Marcel en Leny. "Alles kan, zolang het maar geen commerciële activiteiten zijn."

Vrijwilligers

De afgelopen maanden hebben vrijwilligers de handen uitgestoken om het gedateerde gebouwtje op te knappen.

Alle kozijnen zijn vervangen, de wanden zijn binnen fris wit geschilderd, er is een invalidentoilet geplaatst. Het plafond is geïsoleerd.

Buitenboel

De buitenboel krijgt dit voorjaar een schilderbeurt.

De bar, waar geen alcohol wordt geschonken, is voorzien van nieuwe koelingen en een nieuwe koffiemachine. "Die kregen we voor een klein bedrag van een buurthuis in Drunen, dat gesloten wordt", vertelt Marcel. In de toekomst hoopt de Dorpsraad de keuken te kunnen verbouwen, zodat er ook kook-activiteiten plaats kunnen gaan vinden.

Workshops

Nieuwe vrijwilligers en mensen die het leuk vinden om een workshop te verzorgen zijn harte welkom. Aanmelden kan via info@dorpsraadgameren.nl

Foto's

De Dorpsraad is nog op zoek naar mooie foto's van het dorp om de wanden mee aan te kleden.

Opening

Wethouder Adrie Bragt verricht zaterdag 13 april om 10:30 uur de officiële opening.

Alle inwoners zijn van 10:00 tot 13:00 uur van harte welkom om hun nieuwe huiskamer te komen bewonderen.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK