• Ben van Eijk (l) en Frank Veenstra op de boulesbaan aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel.
• Ben van Eijk (l) en Frank Veenstra op de boulesbaan aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Foto: Lya Cattel

Bommeltoernooi wordt groter dan ooit tevoren

Algemeen 441 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Met maar liefst 64 topteams is de zevende editie van het internationale toernooi van pétanquevereniging Jeu de Bommel groter dan de voorgaande jaren.

"Ons toernooi is zo populair dat de inschrijvingen meteen vol zaten", vertelt organisator Frank Veenstra. "We hadden zelfs een wachtlijst."

Parkeerplaats Akwamarijn

Daarom heeft de club besloten dit jaar uit te breiden van 48 naar 64 teams. Dat betekent dat niet alleen de 24 buitenbanen op het terrein aan de Thorbeckestraat worden gebruikt, maar ook een deel van de parkeerplaats voor zwembad Akwamarijn. "Dat kan dankzij de hulp van de firma Bosch uit Hedel", zegt voorzitter Ben van Eijk. "Zij komen vrijdag zand storten waar we acht banen op kunnen aanleggen."

Het toernooi wordt gehouden op zaterdag 20 april, Paaszaterdag. Teams bestaan uit twee personen, dus er doen 128 wedstrijdspelers mee.

Wethouder Zondag

Wethouder Kees Zondag verricht de officiële opening van het toernooi. Alle teams spelen vijf partijen en de beste komen elkaar tegen in de finale. Het is niet te voorspellen hoe laat die finales gespeeld worden. "Dat ligt er aan hoe de wedstrijden verlopen", vertelt Frank, die zelf ook op hoog niveau speelt en ook meedoet aan het toernooi.

Kees Koogje

Hij is er trots op dat een oud-wereldkampioen zich heeft gemeld om mee te doen en ook speler Kees Koogje, die al vijf keer het het Bommeltoernooi op zijn naam schreef en onlangs derde werk op het EK. Volgens Frank is het Bommeltoernooi zo populair vanwege de goede sfeer bij de Zaltbommelse club. "En vanwege het prijzengeld", lacht hij. "We hebben dit jaar een prijzenpot van 2300 euro."

Verhuizing

Als het slecht weer is op 20 april, gaan de wedstrijden gewoon door.

Binnenhal

Buiten, want de binnenhal is niet geschikt voor competitiewedstrijden. De banen zijn te kort en het plafond is te laag.

De club, die al bestaat sinds 1983, zit dan ook al jaren met spanning te wachten op de aanstaande verhuizing. Die is niet alleen nodig vanwege de zwaar verouderde accommodatie, maar ook omdat het huurcontract in 2021 afloopt.

"Wij huren de grond van Sportfondsen, de exploitant van het zwembad", legt Ben uit. "Het nieuwe zwembad moet over twee jaar af zijn en dan houdt het dus voor ons ook op."

Nieuwe locatie

Het bestuur is met de gemeente in overleg over een nieuwe locatie voor de club.

Jeu de Bommel heeft een stuk grond van ruim tweeduizend vierkante meter nodig, waar een hal van ongeveer vijfhonderd vierkante meter op gebouwd kan worden.

Volgens de voorzitter zijn momenteel twee mooie opties in beeld, maar kan hij daar nog niets over zeggen. "Belangrijkste eis voor ons is dat de leden er makkelijk en veilig kunnen komen", zegt hij. "Dus we willen niet ergens achteraf op een industrieterrein."

Publiek is van harte welkom op zaterdag 20 april, vanaf 10:00 uur.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Controle op foutparkeren en het dragen van gordels in Meerkerk; ook acties in Ameide en Lexmond aangekondigd 112 19 apr, 10:07
Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden