• OVZ wil dat ondernemers zelf kunnen beslissen of ze op zondag open willen.
• OVZ wil dat ondernemers zelf kunnen beslissen of ze op zondag open willen. Foto: archieffoto: Janneke Boogaard

Ondernemers binnenstad willen ook vaker open op zondag

Algemeen 413 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Ondernemers Vereniging Zaltbommel vraagt het college om 'verruiming van de winkeltijdenverordening', zodat alle winkels in de binnenstad makkelijker en vaker op zondagmiddag open kunnen.

OVZ reageert hiermee op het voorstel om het supermarkten in de kern Zaltbommel eenvoudiger te maken op zondag open te gaan. De vereniging zegt 'blij' te zijn dat het college de supermarkten de mogelijkheid te geven open te gaan op zondag.

Alle winkels

Tijdens de laatste algemene ledenvergadering van de vereniging hebben de leden unaniem verzocht 'de openstelling voor álle winkels in de binnenstad' vrij te laten aan de ondernemer. "Het is in de ogen van de ondernemers niet uit te leggen dat een supermarkt, met een steeds uitgebreider branche vreemd assortiment, wel open mag, maar bijvoorbeeld een drogist of huishoudwinkel niet", schrijft OVZ in een brief aan het college.

Alternatief

Daarnaast is volgens OVZ het retaillandschap volop in beweging. "De consument is minder loyaal en kiest voor gemak. Steeds vaker wordt gekozen voor een online besteding, in plaats van via de winkel. Online verkopers kennen op zondag de meeste bezoekers. Om een alternatief te kunnen bieden voor deze verschuiving moet het een ondernemer vrij zijn hier zijn onderneming op aan te passen."

Niet verplicht

De vereniging is het niet de wens van de ondernemers om voortaan collectief open te gaan. "Door een verruimde vrijstelling wordt ieders keuze gerespecteerd en een ondernemer wordt zeker niet verplicht tot openstelling. Elke ondernemer maakt afzonderlijk een afweging om zijn winkel wel of niet te openen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Controle op foutparkeren en het dragen van gordels in Meerkerk; ook acties in Ameide en Lexmond aangekondigd 112 19 apr, 10:07
Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden