• Stichting De Kiva zet zich in voor Indianen.
• Stichting De Kiva zet zich in voor Indianen. Foto: nl.123rf.com

Indianendag De Kiva in De Grote Aak in Zaltbommel

Algemeen 207 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De Kiva, de oudste stichting in Nederland (55 jaar), die zich inzet voor Noord-Amerikaanse Indianen, houdt zondag 7 april een inspirerende Indianendag in De Grote Aak in Zaltbommel.

Eén van de doelstellingen van de stichting is het informeren van de Nederlandse bevolking over de geschiedenis, cultuur en huidige situatie van de indianen. De dag is dan ook gratis toegankelijk en iedereen is welkom.

Op het programma staan diverse lezingen, er zijn kramen met Indiaanse producten, boeken, muziek en handwerk.

Hugo Vos

Om 11:15 uur begint een lezing door Hugo Vos. Hij is geregeld bij de Anishinaabe-Indianen in Ontario (Canada). Dit volk heeft veel van de traditionele cultuur bewaard, waaronder de taal en godsdienst. Aan de hand van veel foto's laat Vos de bezoekers levendig kennismaken met de leefwereld van de hedendaagse Anishinaabe.

Jeroen Vogtschmidt

Kunstenaar Jeroen Vogtschmidt toont zijn olieverfschilderijen in een expositie. Als schrijver en beeldend kunstenaar heeft hij zich gespecialiseerd in de culturen en geschiedenis van de indianen. Hij doet veel research om een zo authentiek en accuraat mogelijk werk te maken.

Om 12:00 uur start een korte film, gemaakt door de Anishinaabe zelf over hun 'powwows'.

Frans Wojciechowski

Om 13:30 start de lezing 'Indianen op het doek' door Frans Wojciechowski. Hij presenteert om 14:45 uur ook een korte quiz.

Tussen 15:30 en 16:00 uur vindt een loterij plaats van Indiaans handwerk, afbeeldingen en boeken. De opbrengst is voor één van de Indiaanse taalprojecten, die Stichting De Kiva steunt.

www.dekiva.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 8 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden