Afbeelding

Scheidend Statenlid Engelina van Steenbrugge koninklijk onderscheiden

Algemeen 218 keer gelezen

GAMEREN • Engelina van Steenbrugge uit Gameren heeft dinsdag bij haar afscheid als Statenlid voor het CDA een koninklijke onderscheiding gekregen.

Ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar verdiensten als volksvertegenwoordiger. Van Steenbrugge zat ook jaren in de gemeenteraad van Zaltbommel.

Een recordaantal Statenleden nam dinsdag afscheid. De verkiezingen voor Provinciale Staten en de samenstelling van de lijsten per partij hebben voor een flinke vernieuwing in het Gelders parlement gezorgd. Tijdens de bijeenkomst van de Staten, die geheel in het teken stond van het afscheid nemen, had voorzitter John Berends voor ieder een persoonlijk woord.

Kees van Baak, plaatsvervangend voorzitter, blikte terug op de afgelopen periode. Hij begon met de warme woorden: 'Hoe graag had ik ook hier onze oud-commissaris Clemens Cornielje persoonlijk welkom geheten'. Hij noemde diverse hoogtepunten, zoals de opening van het vernieuwde Huis der Provincie, de NOS die vanaf deze locatie het landelijke slotdebat uitzond en verslag deed van de verkiezingsuitslagen. Ook besteedde hij aandacht aan diverse besluiten van Provinciale Staten: het Klimaatakkoord dat tot stand kwam dankzij een initiatiefvoorstel van de Staten, het besluit OnePlanet en Gaaf Gelderland.

Op 28 maart 2019 is de installatie van de nieuwe Provinciale Staten in het Huis der Provincie in Arnhem om 15:00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden