Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Supermarkten in Zaltbommel voortaan op zondag open?

Algemeen 1.981 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Als de gemeenteraad 'ja' zegt, dan mogen de supermarkten in de kern Zaltbommel voortaan hun deuren op zondag openen.

De winkels in de dorpen van de gemeente zullen op zondag gewoon dicht blijven. Volgens het college van burgemeester en wethouders bestaat er behoefte aan openstelling van de supermarkten. Op dit moment mogen ze volgens de winkeltijdenregeling in Zaltbommel acht keer per jaar op zondag open zijn. Daar hebben verschillende supermarkten de afgelopen jaren al gebruik van gemaakt, bijvoorbeeld in de periode rond Kerstmis en Pasen.

Beperkingen

Het college, dat in Zaltbommel bestaat uit SGP, ZVV, VVD en ChristenUnie, noemt het in een informatienota aan de gemeenteraad 'wenselijk' om de winkels in de kern Zaltbommel open te stellen. "Maar wel met een paar beperkingen", licht burgemeester Peter Rehwinkel toe. Zo zouden niet 's ochtends al de deuren mogen openen, maar alleen tussen 13:00 en 17:00 uur. "Daarnaast willen we niet dat er vrachtwagens komen laden en lossen. Dat zou voor te veel overlast kunnen zorgen."

In Zaltbommel zijn meerdere supermarkten, zoals Albert Heijn aan de Steenweg, Jumbo en Aldi op het Fiep Westendorpplein in de Waluwe en de COOP aan De Schans in de Spellewaard. Ook in de Boschstraat zijn twee levensmiddelenwinkels; de biologische supermarkt en de winkel van Aziz. Verder is er nog een winkel aan de Klipperstraat.

Aanvraag Albert Heijn

Op dit moment heeft voor zover bekend Albert Heijn een aanvraag gedaan voor een ontheffing op de zondagen. Die aanvraag wordt nu even niet behandeld, het college wil afwachten wat de gemeenteraad gaat beslissen.

Volgens het college is het juridisch mogelijk om alleen in de kern Zaltbommel toestemming te geven aan de supermarkten om open te gaan en de dorpen uit te sluiten. In de gemeente Maasdriel mogen supermarkten al langer op zondag open zijn.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden