• Vorig jaar gingen de zakken compost in Gameren als 'zoete broodjes'.
• Vorig jaar gingen de zakken compost in Gameren als 'zoete broodjes'. (Archieffoto: Janneke Boogaard)

Gratis compost als dank voor het scheiden van groenafval

  •   434 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Zaterdag 30 maart kunnen inwoners van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel gratis compost afhalen, als bedankje voor het scheiden van hun groenafval.

De gemeentewerven aan de Maasdijk 19 in Hedel en de Rondgang 19 in Gameren zijn voor de actie open van 8:30 tot 11:30 uur. Inwoners krijgen maximaal vier zakken van twintig liter compost per voertuig. Het is aan te raden op tijd te gaan, want op is op. Voorgaande jaren was er veel animo voor de zakken bodemverbeteraar.

Milieuvriendelijk
Compost voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Inzameling in Nederland 
Jaarlijks zamelen we in Nederland ruim 1,3 miljoen ton gft-afval in. Dat zijn 50.000 vrachtwagencombinaties vol. Via gemeentewerven komt daar nog eens twee miljoen ton groenafval bij. Deze grote hoeveelheid groene reststromen levert bijna 600.000 ton gft-compost en zo'n 700.000 ton groencompost op.

Mensen die vragen hebben over de compostactie kunnen bellen naar 14 0418 en vragen naar Henk Kooiman als ze in de gemeente Maasdriel wonen en naar Robbert Bogerd als ze in de gemeente Zaltbommel wonen. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK