• Kinderen van De Bogerd ruimden afval op.
• Kinderen van De Bogerd ruimden afval op. Foto: Gemeente Maasdriel

Schoolkinderen in Maasdriel halen 175 kilo zwerfafval op

Algemeen 126 keer gelezen

MAASDRIEL • Bijna honderd leerlingen van basisscholen St. Odrada, Deken Wehmeijerschool en De Bogerd ruimden woensdag zwerfafval op tijdens de Landelijke Opschoondag. Hun inzet was hoog nodig.

Aan het eind van de dag was het voertuig van de Maasdrielse buitendienst volledig gevuld, goed voor 175 kg zwerfafval.

Gouden grijper
Wethouder Peter de Vries verzorgde de aftrap van de Landelijke Opschoondag op de St. Odrada in alem door de 'gouden grijper' te overhandigen. De wethouder stond stil bij gevolgen van zwerfafval. "Afval dat wij buiten op de grond gooien, blijft op de grond liggen of komt in de zee terecht via rivieren. Soms eten dieren het afval op en worden er ziek van. Bijvoorbeeld walvissen en vogels." "En honden en katten", vulden de leerlingen aan.

IJsje
Om dit te voorkomen, gingen Peter de Vries en de leerlingen aan de slag met het opruimen van zwerfafval rondom de school. Als beloning kregen alle deelnemende leerlingen een plantje van gemeente Maasdriel. Kinderen van de Deken Wehmeijerschool boften extra. Zij kregen een ijsje van de snackbar.

Initiatief
De Landelijke Opschoondag is een initiatief van NederlandSchoon. Het is een jaarlijks terugkerende actie in maart waarbij bedrijven, scholen en andere maatschappelijke organisaties door heel Nederland zwerfafval opruimen op een op voorhand aangewezen locatie. De Landelijke Opschoondag vindt officieel plaats op zaterdag 23 maart. Scholen zijn in het weekend gesloten, daarom werd ervoor gekozen om op woensdag 20 maart de omgeving op te ruimen tijdens een speelkwartier, de lunchpauze of onder schooltijd.

• Wethouder De Vries op de Sint Odradaschool.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 9 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden