Phoenix en VCE/PSV zijn aan elkaar gewaagd

Sport 71 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het eerste damesteam van volleybalvereniging Phoenix speelde zaterdag tegen VCE/PSV uit Eindhoven. Voor beide partijen een spannende wedstrijd omdat het gaat om plaats 9 in de competitie.

In de eerste set ging het lang gelijk op. Uiteindelijk trok VCE/PSV aan het langste eind vanwege een hoge servicedruk en een sterke buitenaanvaller. De set ging met 21-25 naar Eindhoven.

De rollen omgedraaid
De tweede set begon Phoenix de druk neer te leggen bij VCE/PSV. VCE/PSV kreeg de sterke service van Phoenix niet onder controle. Time outs en het vele wisselen aan de kant van VCE/PSV leverde niks op. De set ging dan ook met 25-06 naar Phoenix.

In de derde set was het lastig om deze druk opnieuw neer te leggen bij VCE/PSV. Phoenix wist de sterke service en aanvallen maar moeilijk onder controle te krijgen en schoot in het eigen scoren tekort. Deze set ging met 18-25 naar VCE/PSV.

Vierde set binnen
Wilde Phoenix nog een vijfde set uit deze wedstrijd slepen, dan was het van belang om set vier nog binnen te halen. In deze set werd de buitenaanvaller van VCE/PSV vrijwel uitgeschakeld door een sterk blok aan de kant van Phoenix, maar door een sterke verdediging aan de kant van VCE/PSV werden het lange spannende rally's. Phoenix haalde uiteindelijk deze set binnen met 25-18.

Beslissende set
De eerste helft van de vijfde set ging het gelijk op. Na het wisselen van speelhelft, drukte Phoenix door en kwam VCE/PSV niet meer aan spelen toe. Met 15-8 werd de overwinning binnengesleept. Drie belangrijke punten.

Aanstaande zaterdag speelt Phoenix DS1 om 18:00 uur tegen Flits DS1 in Papendrecht.

• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 6 uur geleden
• De biologisch geteelde planten vonden gretig aftrek.
Arkelse plantjesmarkt brengt 700 euro op voor Stichting Nimba Nieuws 6 uur geleden