Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
ingezonden mededeling

Hoe kunnen ondernemers uit Bommelerwaard online meer omzet behalen?

  •   27 keer gelezen

REGIO • De kredietcrisis is al een tijdje achter de rug en consumenten letten minder op hun geld. Zo is de Nederlandse economie in 2018 met 3,1 procent gegroeid en zal de economie  in 2019 ook blijven groeien. Toch merkt niet elke ondernemer veel van deze groei. Gelukkig zijn er verschillende manieren hoe jij als ondernemer in Bommelerwaard meer omzet kan behalen. Denk hierbij aan het onder de aandacht komen van potentiële kopers en een uitstekende service bieden.

Richt je op potentiele kopers
Het is zaak dat je bij een grotere groep mensen bekend wordt om meer omzet te behalen. Er zijn een aantal manieren hoe je dit kan bewerkstelligen. Allereerst moet elke onderneming online zichtbaar zijn. Alles gebeurt tegenwoordig namelijk online. Er zijn de afgelopen jaren erg veel grote bedrijven failliet gegaan, omdat ze te laat zijn begonnen met het verkopen van hun producten of diensten online. Denk bijvoorbeeld aan Intertoys, Kijkshop, Freerecordshop, Mcgregor, V&D en Scapino. 

Door het toenemend aantal bedrijven online, is het steeds lastiger om onder de aandacht te komen van je potentiele kopers en uiteindelijk meer omzet te behalen. Toch zijn er een aantal online marketingkanalen die voor enorm veel omzet kunnen zorgen. Als je dit tenminste op een goede manier uitvoert. Google is met een marktaandeel van 95 procent ten opzichte van andere zoekmachines, het meest geschikte platform om op te richten als ondernemer. Er zijn twee manieren hoe jij meer omzet kan behalen door middel van Google. Dit kan namelijk via advertenties of door organisch goed te scoren. Bij advertenties sta je, als je het op een goede manier uitvoert, direct bovenaan een zoekwoord en betaal je per klik. Dit kan echter veel kosten met zich meebrengen en daarom kiezen veel bedrijven ervoor om juist organisch goede posities te behalen op een bepaald zoekwoord. Het uitvoeren van linkbuilden is enorm belangrijk om deze posities te behalen. Organisch scoren heeft echter tijd nodig en zal niet direct voor meer omzet zorgen. 

Uitstekende service bieden nog steeds cruciaal
Anno 2019 is een uitstekende service enorm belangrijk. Doordat het aantal bedrijven online toeneemt, is het noodzakelijk dat jij je kan onderscheiden ten opzichte van je concurrentie. Een snelle levertijd, altijd vriendelijk zijn naar je klanten toe en oplossingen bieden is hierbij noodzakelijk. Zo zullen klanten positief over je praten en kan mond-tot-mondreclame zorgen voor meer omzet bij de klant en bij hun vrienden en kennissen. 

Veel Nederlanders kijken naar reviews van andere mensen als ze een product willen kopen van een website. De consument heeft vertrouwen nodig. Dit is ook een reden waarom jij altijd een uitstekende service moet bieden. Het kan ervoor zorgen dat consumenten jouw website meer vertrouwen dan die van de concurrent en zullen de reviews dus meer omzet opleveren.

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK