Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Leerkrachten van De Schakel hebben beeldmateriaal gemaakt om te illustreren dat de werkdruk te hoog is.
• Leerkrachten van De Schakel hebben beeldmateriaal gemaakt om te illustreren dat de werkdruk te hoog is. (Foto: De Schakel)

Leerkrachten De Schakel Ammerzoden staken in Den Haag

  •   192 keer gelezen

AMMERZODEN • Zoals veel scholen is ook De Schakel in Ammerzoden vrijdag gesloten. Een deel van de leerkrachten is afgereisd naar Den Haag, de anderen hebben zich op school verzameld. De werkdruk voor leraren moet omlaag en de toegezegde salarisverhoging is onvoldoende, vinden zij. 

Met hun actie gaan zij proberen de politiek te bewegen om voor de toekomst de voorwaarden voor goed onderwijs te scheppen. Directeur Frank van Alphen van De Schakel: "Op de eerste plaats is de werkdruk een molensteen geworden om de hals van het basisonderwijs. De administratieve rompslomp, de grote klassen en de diversiteit van de individuele problematieken van de kinderen waarmee het hedendaagse basisonderwijs wordt geconfronteerd, zijn er de oorzaak van dat goed basisonderwijs steeds verder onder druk komt te staan. De beleidsmakers hebben intussen een kleine tegemoetkoming gerealiseerd wat betreft de salarissen, maar het hele onderwijsveld is van mening dat dit nog niet voldoende is. Bij passend onderwijs hoort een passend salaris!"

Beeldmateriaal en slogans
De leerkrachten van De Schakel die in Ammerzoden zijn gebleven, hebben zich deze stakingsdag op school verzameld om vanaf die plaats hun stakende collega's in Den Haag op afstand mentaal te ondersteunen. Zij laten zich horen en maken hun ongenoegen kenbaar door beeldmateriaal en slogans samen te stellen zoals 'Vandaag is er les in demonstreren, zodat kinderen kunnen blijven leren!' en 'Kom op Arie, haal het onderwijs uit de penarie!'
 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK