Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Rechts Maaike van de Ven (Accountmanager Bedrijven van de gemeente), daarnaast directeur Michel Italiaander van MR Coils en daarnaast wethouder Willem Posthouwer.
• Rechts Maaike van de Ven (Accountmanager Bedrijven van de gemeente), daarnaast directeur Michel Italiaander van MR Coils en daarnaast wethouder Willem Posthouwer. (Foto: gemeente Zaltbommel)

Gemeente Zaltbommel deelt 'Dankjeweltaarten' uit aan ondernemers

  •   317 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Wethouder Willem Posthouwer heeft woensdag de eerste 'Dankjeweltaart' uitgereikt aan directeur Michel Italiaander van MR Coils in Zaltbommel.

Het bezoek aan MR Coils maakt deel uit van de zogenaamde 'Dankjeweltour'. Elke week gaat de gemeente op bezoek bij een bedrijf om een taart te brengen en zo de ondernemer te bedanken voor zijn of haar bijdrage aan de Gelderse economie.

EER Award

De tour is een van de activiteiten, die dit jaar in de provincie Gelderland plaatsvinden rond de EER Award 2019. Gelderland mag zich namelijk dit hele jaar de meest ondernemende regio van Europa noemen. Die eer deelt Gelderland met de regio Asturië in Spanje en Thessalië in Griekenland. Gelderland kreeg de European Entrepeneurial Region (EER) Award van het Europees Comité van de Regio's. 

Gelderland kreeg de award vanwege haar 'uitstekende ondersteuningsstructuur aan ondernemers, startups en groeiers, de innovatieve financiële instrumenten om de economie te stimuleren en de goede samenwerking met verschillende partners in onderwijs en bedrijfsleven.'

Michel Italiaander

Volgend de gemeente Zaltbommel is Michel Italiaander van MR Coils een prachtig voorbeeld van een ondernemer 'die het neusje heeft om precies op de juiste momenten op de juiste plek te zijn'. "Het lijkt geluk, maar dat is het niet", aldus de gemeente. "In vijf jaar tijd is MR Coils in staat gebleken om wetenschappelijk onderzoek te versnellen en bruikbare innovaties gereed te maken voor de klinische markt. Ze dragen bij aan onderzoeken naar ziekten als Parkinson, Alzheimer, MS en kanker."

MR Coils won in januari de Talent Award bij de Ondernemersverkiezing in de Bommelerwaard.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK