Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Bommel

Algemeen 232 keer gelezen

Bommel

Poe, dat was nog best een dingetje. Of ik in deze column iets met de naderende Bommeldag wilde doen. Ik had het wel in de krant gezien maar omdat ik helemaal niets met Olivier B. Bommel heb, las ik daar soepeltjes overheen. Een mentaliteit die menig politicus overigens ver gebracht heeft.

Ik kom qua Tom Poes niet verder dan de Hema en ergens wist ik dat "een eenvoudige doch voedzame maaltijd" iets met Marten Toonder te maken had.

Maar nu kreeg ik de mail van Janneke, wat drommel. Eerst maar eens de krant goed gelezen en toen natuurlijk het internet op. En er ging een wereld voor me open. Wat een taalrijkdom, wat een verhaalkunst, wat een maatschappijanalyse en vooral wat een prachtige humor.

En dan heer Bommel zelf. Hij rookt! En ik heb het even opgezocht, hij rookte ook in de latere publicaties nog. Lucky Luck is gestopt maar Bommel niet en dat vind ik leuk.

Hij doet iets wat eigenlijk niet mag en waar iedereen in dit vermaledijde land met een geradicaliseerd religieus fanatisme van vindt dat je het niet moet doen. Daar heeft hij dus lekker schijt aan. Volgens mij kookt hij ook nog op gas, eet ie vlees en weigert hij een glutenverslaving. Een topgast dus die terecht geëerd wordt op 17 maart.

Johan Cahuzak

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden