Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Meedenkavond over files op A2 in Zaltbommel

Algemeen 374 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Op dinsdag 12 maart is er in Zaltbommel een informatie- en meedenkbijeenkomst voor betrokkenen bij de A2 tussen Deil en Vught.

De bijeenkomst is van 19:00-21:00 uur in het gemeentekantoor in Zaltbommel. Op donderdag 14 maart wordt een soortgelijke avond gehouden in Den Bosch, in het bestuurscentrum van de gemeente (Achter het stadhuis 5-7). Vooraf aanmelden is niet nodig.

De A2 tussen Deil, 's-Hertogenbosch en Vught is een belangrijke noord-zuidverbinding met zowel een nationale als een regionale functie. Op dit traject zijn er veel doorstromingsproblemen. Zonder maatregelen zullen de problemen die het verkeer daar nu al heeft nog verder toenemen.

Meerjarenprogramma
Er is een samenhangend maatregelenpakket opgesteld met oplossingen voor de korte, de middellange en de lange termijn. De uitwerking van de lange termijn maatregelen op de A2 vindt plaats in de MIRT-verkenning: het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Ruimte (MIRT) van de rijksoverheid.

De oplossingen voor de korte termijn zijn reeds uitgewerkt en worden komende tijd uitgevoerd.

Vervolg
De bijeenkomsten in maart zijn een vervolg op bijeenkomsten die in september en november 2018 zijn gehouden. Samen met bewoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden zijn toen de belangen en de lopende plannen voor het gebied in beeld gebracht. Ook zijn waardevolle ideeën gedeeld voor mogelijke oplossingen om de doorstroming, bereikbaarheid en leefbaarheid rondom de A2 tussen Deil en Vught te verbeteren.

Meer informatie: mirta2deilvught.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden