Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Koningspijbelen

  •   187 keer gelezen

Koningspijbelen

Mensen, wat een flauwekul! Vrijdag 15 maart is Willem-Alexander op slot Loevestein. Er is daar dan iets met leraren geschiedenis en maatschappijleer. Ik zie het voor me. Een hoop motorfietsen met zwaailichten, een grote, geblindeerde auto en natuurlijk de burgemeester: "Sinterklaas of koning in het land, altijd de burgemeester bijdehand!" Vanzelfsprekend een stapeltje zenuwachtige hotemetoten en de onvermijdelijke mevrouw van communicatie die alles strak in haar en ook alleen maar haar hand wil houden.

En nu hebben ze de leerlingen van de Juliana van Stolbergschool uit Poederoijen gevraagd om te zorgen voor een feestelijk onthaal des konings. Natuurlijk, mevrouw Van Stolberg is een verre voormoeder van Willem en natuurlijk Loevestein staat in Poederoijen maar die arme kindertjes staan daar natuurlijk voor Piet Snot. Want lees wat Rehwinkel tussen neus en lippen opmerkt: "De koning is maar heel even te zien en gaat snel naar binnen."

Waarom haal je er dan die kinderen bij? Steek de vlag uit, leg een rode loper neer, hang die ketting om je nek en klaar is Kees.
Of zeg tegen Wim dat ie even babbelt met het jonge volkje: gewoon een handje en een vriendelijk woord. Dat kan hij goed en dat is toch het minste wat je ze aanbiedt.
Haha, van klimaatspijbelen hebben we in de Bommelerwaard een nieuwe variant: koningspijbelen.

Johan Cahuzak

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK