• De komende weken worden er nog tientallen lammetjes geboren op de boerderij van Engelina.
• De komende weken worden er nog tientallen lammetjes geboren op de boerderij van Engelina. Foto: aangeleverd

Lammetjes kijken en praten over verkiezingen in Gameren

Algemeen 365 keer gelezen

GAMEREN • Hobbyboerin en CDA-kandidaat voor Provinciale Staten Engelina van Steenbrugge organiseert op zaterdag 9 maart 'Jour de Boer': een open dag op haar erf. Er kan geknuffeld worden met de pasgeboren lammetjes, maar er is ook ruimte voor vragen over tal van onderwerpen. 

Voor organisator Engelina van Steenbrugge is het een drukke tijd: "De lammertijd valt samen met de laatste weken van de campagne voor Provinciale Staten. Daarom leek het me goed beide activiteiten te combineren." Met deze dag wil het CDA haar waardering uitspreken voor boeren en hobbyboeren en tegelijk inzichtelijk maken wat er op een boerderij allemaal gebeurt. 

Provincie en waterschap
Van 14:00-16:00 uur is Engelina van Steenbrugge beschikbaar voor vragen over de provincie. Omdat er op 20 maart ook verkiezingen voor het waterschap zijn zullen ook verschillende kandidaten voor de CDA lijst in Rivierenland aanwezig zijn, waaronder lijsttrekker Henk Driessen. Voor koffie en thee wordt gezorgd. 

Van Steenbrugge heeft 21 schapen (texelaars en Hampshire downs) en inmiddels dertien lammetjes. Er worden in de komende weken nog enkele tientallen jonge schaapjes verwacht. 

De boerderij is te vinden op De Hoef 2 in Gameren. Een kleine bijdrage voor het voer voor de schapen wordt op prijs gesteld. Aanmelden: bij Engelina (06-23339629 of engelinavansteenbrugge@gmail.com).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden