• Het eerste damesteam van Podarwic staat al vanaf het begin bovenaan.
• Het eerste damesteam van Podarwic staat al vanaf het begin bovenaan. Foto: aangeleverd

Podarwic-dames vergroten marge met nummer 2

Sport 219 keer gelezen

AALST • Koploper Podarwic dames 1 speelde zaterdag de thuiswedstrijd tegen runner up OKK uit Hardinxveld. Het verschil was voor aanvang twaalf punten, dus voor OKK de laatste kans om nog een gooi te doen naar het kampioenschap. Maar verder dan één setwinst kwamen ze niet.

Na een persoonlijke peptalk voor elke speelster door de trainers moesten ze zich een weg banen door de supporters naar het veld. Fijn dat zoveel familie, vrienden en Podarwic-leden de dames kwamen aanmoedigen.

Vol gas
Vanaf het eerste fluitsignaal gaven de dames vol gas. Vooral door een stevige servicedruk werd de eerste set snel afgerond; 25-11 voor Podarwic.

De tweede en derde set werd dat nog aangevuld met prachtige rally' s en aanvalsvariaties. Met dank aan de libero en de spelverdeler konden de aanvallers van alle posities naar hartelust aanvallen. Ook de tweede en derde set werden zo door de dames bijgeschreven.

Vierde set verloren
In de vierde set liet OKK zien de tweede plaats waard te zijn. Het werd een spannende set die steeds gelijk op ging. Uiteindelijk trok OKK met sterk spel aan het langste eind: 25-27. Dit was voor de dames uit Aalst pas de vijfde set die ze verloren. 

Al met al een mooie 3-1 winst voor Podarwic, het verschil is opgelopen naar vijftien punten met nog vier wedstrijden te spelen. De dames hebben nu even rust en spelen de volgende wedstrijd op donderdag 14 maart in Made tegen Jola Olympus om 19:30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden