• Interim-burgemeester Peter Rehwinkel (rechts vooraan) bij de installatie van de nieuwe raad, na de verkiezingen van vorig jaar.
• Interim-burgemeester Peter Rehwinkel (rechts vooraan) bij de installatie van de nieuwe raad, na de verkiezingen van vorig jaar. Foto: Lya Cattel

Inwoners Zaltbommel mogen mening geven over nieuwe burgemeester

Algemeen 609 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Inwoners van de gemeente Zaltbommel kunnen de komende weken aangeven welke eigenschappen zij belangrijk vinden voor de nieuwe burgemeester. De verwachting is dat voor de zomer bekend wordt wie de nieuwe burgervader of -moeder wordt.

De gemeenteraad start de procedure om een nieuwe burgemeester te benoemen. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe burgemeester van iedereen is, vraagt de gemeenteraad inwoners om hun mening. Tot 11 maart kunnen inwoners aangeven wat zij belangrijk vinden voor het profiel van de burgemeester van Zaltbommel.

Online
Daarvoor is vandaag de website www.raadzaltbommel.nl/mijnburgemeester gelanceerd, waar inwoners een vragenlijst kunnen invullen. Ze kunnen aanvinken op welke taken de burgemeester zich het meest zou moeten richten en wat zijn of haar belangrijkste sterke punten moeten zijn. Ook is er een open vraag waar inwoners hun mening kwijt kunnen.

Op papier
De vragenlijst kan in principe door iedereen worden ingevuld, waarbij wel wordt gevraagd naar leeftijd en of de persoon in kwestie in de gemeente Zaltbommel woont of niet. "Mensen zonder internet kunnen de gemeente ook bellen, dan worden ze geholpen bij het invullen of sturen we de vragenlijst op papier toe", zegt raadsgriffier Monique Muurling.

Profielschets
De antwoorden op de vragenlijst worden door de gemeenteraad meegenomen in een profielschets. De profielschets is leidend in de zoektocht naar een burgemeester. Tijdens de buitengewone raadsvergadering van 28 maart wordt de profielschets vastgesteld, waarna kandidaten op de vacature kunnen reageren.

Waarschijnlijk wordt voor de zomer bekend gemaakt wie de opvolger van interim-burgemeester Peter Rehwinkel wordt. Hij vervult die taak sinds april 2017. Na de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar vroeg de nieuwe coalitie van Zaltbommel bij de commissaris van de koning om een vaste burgemeester.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden