Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Bart van der Bruggen met de ontvangen cheque, samen met Veerle Baets van Special Fruit met de eerste doos Kwanza.
• Bart van der Bruggen met de ontvangen cheque, samen met Veerle Baets van Special Fruit met de eerste doos Kwanza. (Foto: Veiling Zaltbommel)

Eerste Kwanza-frambozen leveren in Zaltbommel 1000 euro op voor kankerbestrijding

  •   204 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Bij de veiling in Zaltbommel zijn woensdag de eerste Nederlandse Kwanza-frambozen aangevoerd op de veilingklok. De eerste primeurdoos werd geleverd door Zachtfruitkwekerij Simons BV. Special Fruit uit het Belgische Meer kocht ze voor 46 euro per doosje van 125 gram. Veiling Zaltbommel vulde de opbrengst aan tot 1000 euro voor KWF Kankerbestrijding.

Teler Rene Simons heeft, naast de rode bessen en bramenteelt onder kappen, een innovatieve teelt Kwanza met LED- en assimilatieverlichting in Schijndel. Deze moderne teelt is er op gericht om jaarrond Kwanza-frambozen van Nederlandse bodem te kunnen leveren.

SamenLoop voor Hoop
Een oud-medewerker van Rene Simons, Bart van der Bruggen, loopt op 31 augustus en 1 september mee met de SamenLoop voor Hoop in Esch. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan de deelnemers samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren ze het leven. Dit evenement vindt op meerder plaatsen in Nederland plaats. De opbrengst van de eerste frambozen gaat via de loop in Esch naar KWF Kankerbestrijding.

Special Fruit
Special Fruit toont zich bijzonder tevreden over het feit dat ze met de aankoop van deze eerste Nederlandse Kwanza's tegelijk een prachtig initiatief kan steunen. Het betekent meteen ook het startschot voor een mooie samenwerking tussen Veiling Zaltbommel en Special Fruit met de Kwanza als speerpunt. Special Fruit is één van de grotere Kwanza-aanbieders in de markt. Ze biedt deze variëteit jaarrond aan en koppelt het Zuid-Europese seizoen aan het lokale seizoen. 

Het Nederlandse Kwanza-seizoen zal zeker doorlopen tot het eind van het jaar. Op dezelfde dag als de eerste frambozen werden de eerste Nederlandse komkommers van dit jaar geveild. Kasasperges zijn er alweer twee weken.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK