Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Aannemer Guido van der Vlliet voor het oude Kijkshop gebouw.
• Aannemer Guido van der Vlliet voor het oude Kijkshop gebouw. (Foto: Lya Cattel)

Kijkshop-pand Zaltbommel duurzaam verbouwd

  •   1041 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het oude pand van de Kijkshop aan de Schimmick op bedrijventerrein de Ooijk in Zaltbommel heeft een complete metamorfose ondergaan. Drie jonge bedrijven maken er op dit moment dankbaar gebruik van.

Aannemer Guido van der Vliet (37) uit Gameren is de eigenaar van het pand.

Hij begon zijn carrière als timmerman, leerde steeds meer bij, werd voorbereider en projectleider. "Toen ik steeds meer binnen achter een bureau moest zitten, koos ik ervoor om bij een montageploeg van wanden te gaan werken, dat vond ik toch leuker", zegt hij.

Tien man personeel

In 2006 zette de in Opijnen geboren en getogen Guido de stap naar een eigen aannemersbedrijf. Hij begon met kleine klussen, plaatste dakkapellen en schuurtjes, regelmatig een uitbouw en uiteindelijk complete woningen. De aannemer nam afscheid van de montageploeg en richtte zich alleen nog op zijn eigen bedrijf, dat gegroeid is tot ongeveer tien man personeel.

Hij heeft het niet van een vreemde: Guido's opa was in Waardenburg actief als aannemer en ook zijn oom ging die kant op.

'Beetje groot'

Guido settelde zich in Gameren. Maar toen hij meer ruimte nodig had, kwam hij via een makelaar terecht bij het pand van de Kijkshop in Zaltbommel. "Het is wel een beetje groot", zei de makelaar.

Op het terrein van maar liefst 6500 vierkante meter staat het pand, dat 2500 vierkante meter groot is. Kijkshop had hier het hoofdkantoor met daarachter een enorme hal voor opslag van producten.

Potentie

Guido zag meteen potentie, maakte zelf een schetsje voor de verbouwing van het kantoorgedeelte en zag het helemaal voor zich. "Maar ik wilde de investering pas doen als ik zeker wist dat er huurders voor zouden zijn", vertelt hij. En dus ging hij de boer op met slechts zijn schetsen en een goed verhaal.

Industriële look

Want een goed verhaal is het. De oude pui is compleet verwijderd en vervangen door hoogwaardig driedubbel geïsoleerd glas. Het interieur is gesloopt en kreeg een nieuwe industriële look.

De vloeren zijn er uit gehaald, voorzien van top-isolatie, vloerverwarming en beton. Er is alleen gebruik gemaakt van Led-verlichting. Dankzij deze duurzame maatregelen is het energieverbruik gehalveerd. Zonnepanelen staan nog op de planning.

Ruitech

Op de begane grond zijn de kantoren gehuurd door 'Digitale', specialist in digitale menuborden en narrowcasting en 'Ruitech', leverancier van onder andere draadloze presentatiesystemen en videowalls.

MR Coils

De verdieping wordt gebruikt door MR Coils, het innovatieve bedrijf dat afgelopen maand de Talent Award won bij de verkiezing Ondernemer van Het Jaar Bommelerwaard.

Zelf gebruikt Guido de achterkant van het gebouw voor de opslag van materialen van het aannemersbedrijf, dat zich niet alleen op ondernemers richt, maar nog steeds ook op particulieren.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK