Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De Maasdrielse wethouder Peter de Vries lichtte vorig jaar juni het gemeentelijke bezwaar tegen de windmolens bij Zaltbommel toe tijdens een hoorzitting van de provincie.
• De Maasdrielse wethouder Peter de Vries lichtte vorig jaar juni het gemeentelijke bezwaar tegen de windmolens bij Zaltbommel toe tijdens een hoorzitting van de provincie. (Archieffoto: Britta Alink)

Maasdriels college tegen windmolenplan Bommelerwaar

  •   267 keer gelezen

MAASDRIEL • De gemeenteraad van Maasdriel gaat een principeverzoek voor drie windmolens langs de A2 bij Hoenzadriel bespreken. Het college geeft een negatief advies.

Coöperatie Bommelerwaar, onder andere bekend van het zonnedak op de gemeentewerf in Gameren, heeft samen met Green Trust het principeverzoek ingediend voor windpark Lage Rooijen. 

Het is bekend dat de Maasdrielse coalitiepartijen SSM en CDA tegen windmolens zijn; ze vinden de turbines niet passen in het kleinschalige landschap van de Bommelerwaard. Vandaar dat het college geen medewerking wil verlenen. Op verzoek van de initiatiefgroep wordt het verzoek wel voorgelegd aan de raad.

In Zaltbommel was ook geen politieke meerderheid voor een windpark, maar dat komt er nu wel omdat de provincie ingreep: de doelen voor duurzame energie moeten wel behaald worden. Dat kan in Maasdriel ook gebeuren.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK