• De Maasdrielse wethouder Peter de Vries lichtte vorig jaar juni het gemeentelijke bezwaar tegen de windmolens bij Zaltbommel toe tijdens een hoorzitting van de provincie.
• De Maasdrielse wethouder Peter de Vries lichtte vorig jaar juni het gemeentelijke bezwaar tegen de windmolens bij Zaltbommel toe tijdens een hoorzitting van de provincie. Archieffoto: Britta Alink

Maasdriels college tegen windmolenplan Bommelerwaar

Algemeen 298 keer gelezen

MAASDRIEL • De gemeenteraad van Maasdriel gaat een principeverzoek voor drie windmolens langs de A2 bij Hoenzadriel bespreken. Het college geeft een negatief advies.

Coöperatie Bommelerwaar, onder andere bekend van het zonnedak op de gemeentewerf in Gameren, heeft samen met Green Trust het principeverzoek ingediend voor windpark Lage Rooijen. 

Het is bekend dat de Maasdrielse coalitiepartijen SSM en CDA tegen windmolens zijn; ze vinden de turbines niet passen in het kleinschalige landschap van de Bommelerwaard. Vandaar dat het college geen medewerking wil verlenen. Op verzoek van de initiatiefgroep wordt het verzoek wel voorgelegd aan de raad.

In Zaltbommel was ook geen politieke meerderheid voor een windpark, maar dat komt er nu wel omdat de provincie ingreep: de doelen voor duurzame energie moeten wel behaald worden. Dat kan in Maasdriel ook gebeuren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden