Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: nl123rf.com

Lokale partij wil alsnog papieren krant over waterschapsverkiezingen

  •   109 keer gelezen

REGIO • De lokale waterschapspartij AWPenLRR is verbolgen over het feit dat waterschap Rivierenland geen papieren verkiezingskrant met informatie over alle deelnemende partijen uitgeeft. Lijsttrekker Stefan Daamen spreekt van een democratische blamage.
 
Waterschapsverkiezingen raken toch al ondergesneeuwd tussen het verkiezingsgeweld voor de provinciale statenverkiezing, die voor de landelijke partijen van belang is vanwege de koppeling met de eerste kamer. Dat op die zelfde dag - 20 maart - ook gestemd mag worden voor de waterschappen, weten veel kiezers al niet, volgens Daamen.

"De landelijke politieke partijen krijgen zendtijd op televisie en een subsidie voor hun campagnekas, waarmee ze ook voor landelijke media-aandacht kunnen zorgen. Lokale waterschapspartijen zoals de AWPenLRR krijgen geen cent subsidie en moeten het vooral van lokale bekendheid hebben. Er is nog altijd een grote groep inwoners, die de papieren krant als belangrijkste informatiebron hanteren. Daarom is de verkiezingskrant een noodzakelijk medium om alle inwoners goed te informeren."
 
Ongelijke strijd
In de verkiezingskrant kon elke partij zichzelf presenteren, waarmee iedereen op dezelfde wijze wordt geïnformeerd. Deze krant werd vervolgens door het hele gebied van Waterschap Rivierenland verspreid. Lijsttrekker Daamen: "De strijd was al ongelijk, maar waterschap Rivierenland maakt het nu nog erger door geen verkiezingskrant uit te geven, daarom hebben wij protest aangetekend bij het Dagelijks Bestuur van Rivierenland. Onze fractie vindt dat de krant er alsnog moet komen."

Calimero
Hij vervolgt: "Alle kiezers hebben het recht om ook het lokale geluid te vernemen. Soms krijg ik het gevoel dat we beter Calimero als logo hadden kunnen nemen dan onze kikker met oranje paraplu!"

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK