Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Icoon

  •   175 keer gelezen

Icoon

De Bommelerwaard heeft een icoon nodig, las ik laatst in deze krant. Het raakte me onmiddellijk, een representatief symbool. Wat een onzin. En toen ik verder las, werd dat gevoel alleen maar bevestigd. De beide gemeentes hebben een onderzoek laten uitvoeren. Je verzint het niet. En daar kwam bovenstaande conclusie uit. Toppie!

Een icoon zoek je niet, een icoon heb je. En dan mag de Bommelerwaard niet klagen. Een prachtige A2 voor heel vaak schitterende files met gevaarlijke transporten. Een volledig industrieel uitgevoerde ruilverkaveling van vlak na de Tweede Wereldoorlog en dan weet je het wel. Een chemische fabriek zo'n beetje in een woonwijk, met scholen binnen plofbereik, prachtige varende bommen op de Waal, vliegende granaten op het spoor en het allermooiste is natuurlijk die nieuwe kas bij Zuilichem die groter is dan het hele dorp. En toeristen hebben we al genoeg. Al die Oost-Europeanen die onze supermarkten en slijterijen bezoeken, kijken hier hun ogen uit.

Kortom, een volstrekt zinloos onderzoek en een volstrekt zinloze conclusie.

Misschien dat die ondernemers in de toeristische sfeer meer moeten samenwerken. Elkaar wat werk gunnen, klanten vorstelijk ontvangen en creatief denken.

Maar ik heb geen zin in Kinderdijk, Giethoorn of Amsterdam in mijn achtertuin. De Bommelerwaard heeft ondanks alles nog steeds zoveel moois. Dat kun je niet kapot krijgen. Wel beschadigen.

Johan Cahuzak

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK