Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De hallen zijn ingestort, van de wagens is niets meer over.
• De hallen zijn ingestort, van de wagens is niets meer over. (Foto: Bart Meesters)

Vanavond spoedoverleg over optocht in Zaltbommel

  •   2521 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Bouwgroepen, het bestuur van carnavalsvereniging De Wallepikkers en de Raad van Elf komen vrijdagavond in spoedoverleg bijeen na de verwoestende brand in de bouwhallen.

In de twee bouwhallen achter Pand 9 brak vanmiddag brand uit. "Alle zeven grote wagens zijn weg", zegt Adjudant Xander Kraai. "De Prinsenwagen, de jeugdwagen, de wagen van de Gasgeuvers, van de Dikke Maatjes, van de Keinderkupkes en nog twee anderen."

De verenigingen hebben het hele afgelopen jaar al hun tijd, moeite en geld er in gestoken.

Oorzaak

Volgens Kraai is er nog niets bekend over de oorzaak van de brand. "Ik heb de geruchten over een ontplofte gasfles ook gehoord", maar ik ga er niks over zeggen voordat we zeker weten wat er gebeurd is", zegt hij.

Ollie B

Op Twitter ging rond dat Ollie B, het beeld dat met carnaval altijd op de Markt wordt geplaatst, ook verwoest zou zijn. "Voor zover wij weten staat dat beeld veilig ergens anders opgeslagen", aldus Kraai.

Of de optocht, die gepland staat op carnavalszaterdag 2 maart doorgaat, is nog niet bekend. Daar wordt vanavond over gesproken. "De optocht bestaat niet alleen uit de grote wagens", zegt de Adjudant. "Er zijn ook heel veel loopgroepen al maanden met voorbereidingen bezig."

Ondertussen verschijnen op social media veel steunbetuigingen, onder andere van burgemeester Peter Rehwinkel:

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK