Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Bij elke woning is een gootje aangelegd om het regenwater apart af te voeren en niet via het 'vuilwater' riool.
• Bij elke woning is een gootje aangelegd om het regenwater apart af te voeren en niet via het 'vuilwater' riool. (Foto: gemeente Maasdriel)

Bewoners Julianastraat Kerkdriel koppelen regenwater af

  •   453 keer gelezen

KERKDRIEL • Het regenwater op de Julianastraat tussen de Oud Munsterstraat en de Kromsteeg is voortaan gescheiden van het rioolwater.

De gemeente Maasdriel heeft intensief samengewerkt met de bewoners van de woningen in de straat om de regenpijpen aan de voorkant af te koppelen van het vuilwaterriool.

Voorheen werd het regenwater afgevoerd naar de riolering, waarop ook het 'vuilwater' uit de huizen naar toe gaat.

Afvalwaterstroom

Tijdens de herinrichting van de straat is een aparte riolering aangelegd voor de afvoer van regenwater. Door het regenwater niet in het riool te laten stromen, kan het rioolstelsel de afvalwaterstroom beter aan.

Als regenwater in het riool terechtkomt, wordt het naar de rioolzuivering gepompt. Er komt dan onnodig veel schoon water in de zuivering en dat kost erg veel energie.

Gootje

Door de regenpijp van de woning af te koppelen van het riool en een gootje aan te leggen in de tuin van de bewoners, stroomt het regenwater nu via het trottoir naar de straat. Daar gaat het via putten verder naar het regenwaterriool en verder via de Kromsteeg naar de vijvers aan de Bulkseweg.

De bewoners konden kiezen uit verschillende gootjes in allerlei vormen en materialen. Samen met de 'afkoppeladviseur', die de gemeente beschikbaar had gesteld', is per woning de beste keuze gemaakt, die past in de sfeer van de tuin.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK