Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Tot verrassing van de ouderen herkennen de kinderen meteen een appelboor en ouderwetse schaatsen.
• Tot verrassing van de ouderen herkennen de kinderen meteen een appelboor en ouderwetse schaatsen. (Foto: De Fonkelsteen)

Kinderen Fonkelsteen bezoeken Wielewaal in Zaltbommel

  •   251 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De jongste leerlingen van basisschool De Fonkelsteen hebben deze week een bezoek gebracht aan de bewoners van woonzorgcentrum De Wielewaal.

Wanneer is iemand bejaard? En is iedereen vroeger een baby geweest? Met deze vragen houdt de onderbouw van basisschool De Fonkelsteen zich momenteel bezig in het kader van het thema 'Wij en de tijd'.

Een bezoek aan zorgcentrum De Wielewaal paste daar heel goed in en bracht de bewoners welkome afleiding.

Een beetje bedremmeld komen vijf kleuters huiskamer De Vlinder binnen. Moest juf Marga ze buiten nog even toespreken ("Oude mensen kunnen niet zo goed tegen herrie!"), nu zijn ze uit zichzelf stil.

Hoedje van papier

De papieren hoeden die ze bij zich hebben bieden uitkomst: algauw wordt 'Hoedje van papier' ingezet.

De kinderen hebben speciaal voor de gelegenheid liedjes van vroeger ingestudeerd, die volop worden meegezongen door de bewoners. Ze bewonderen de geknutselde hoofddeksels.

Appelboor

Andersom bekijken de kinderen vol interesse voorwerpen van vroeger. Tot verrassing van de ouderen herkennen de kinderen meteen een appelboor en ouderwetse schaatsen.

Oude foto's

Als het ijs eenmaal is gebroken, volgen meer liedjes en gaan de kinderen op onderzoek uit in de huiskamer. De oude foto's van Zaltbommel aan de muur trekken de aandacht. "Toen waren wij er nog niet!" weet één van de leerlingen te vertellen.

Leerkracht Marga van Gijn: "Tussen de kerstvakantie en carnaval werken we in de hele school met het thema 'Wij in de tijd'. Voor de kinderen in de onderbouw heeft dit veel verdieping gebracht."

Ze lacht: "Ze konden eerst niet geloven dat ik vroeger ook een baby ben geweest."

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK