• Podarwic in actie tegen WHV.
• Podarwic in actie tegen WHV. Foto: Patrick Röpcke

Twee keer vijf punten voor Podarwic

Sport 58 keer gelezen

AALST • Het eerste damesteam van Podarwic speelde deze week twee wedstrijden. De volleybalsters gaven geen enkele set uit handen.

Donderdag was Serve'68 de tegenstander, nummer twaalf. Met de knallende aanval van Melissa van Biesheuvel en de goede verdediging van Berber van Driel werd de eerste set makkelijk binnengehaald: 25-8. Door de mooie, strakke pasjes van Irene Verbree kon ook Hannah Smits in de tweede set heerlijk aanvallen, op de buitenpositie. En daarbij ging Mirte van Veen er lekker op los met haar strakke achterover-aanvallen op de dia. Met een stand van 25-10 was de set voor Podarwic binnen.

Stabiel
In de derde set werd een stevige servicedruk gegeven door Dewi Vermeulen. Vanwege het stabiele spel, kon ook Emma van Rijswijk haar kans pakken. Daar zijn mooie middenaanvallen uitgekomen. De set werd behaald met 25-7, op naar de laatste. Romy van der Velden ging door met de afwisselende set-up's die perfect lagen voor de aanvallers. Hierop kon Naïma den Dekker mooie achterover-aanvallen maken op het midden, een onverwachte wending voor de tegenpartij. De laatste set werd binnen gehaald met 25-6.

Stroef
Zaterdag volgde de wedstrijd tegen WHV. De eerste set begon wat stroef, maar de set werd toch binnengehaald (25-19). De tweede set liep Podarwic tegen een kleine achterstand aan, die toch werd omgebogen in 25-14 winst. Ze handhaafden hun constante spel waardoor de derde set eindigde in 25-17.

Spannend
Uiteindelijk maakten de Aalster dames het erg spannend, het spel verzwakte in de vierde set een beetje en de stand kwam op 23-23 te staan. Door de goede samenwerking wisten de dames toch deze set te winnen met 29-27.

Zaterdag (16 februari) spelen de dames tegen Vridos in Giessenburg.