Afbeelding

CDA wil lintje voor jonge vrijwilligers

Algemeen 276 keer gelezen

BOMMELERWAARD • CDA Zaltbommel en CDA Maasdriel willen een jongerenversie van het koninklijke lintje in het leven roepen. Daarmee krijgen zij een stukje waardering en, zo denkt de politieke partij, het stimuleert jongeren om zich onbetaald in te zetten voor anderen.

"We zijn trots op al onze vrijwilligers en eenieder die zich inzet voor de samenleving in de Bommelerwaard. Dit betekent dat we ook trots zijn op de jongere inwoners die zich inzetten voor anderen. Bijvoorbeeld doordat ze vrijwilliger of mantelzorger zijn of een actie organiseren voor een goed doel. Wij zouden daarom willen voorstellen om jaarlijks een lintje uit te reiken aan deze Jonge Helden van onze gemeente. Deze Jonge Helden kunnen inwoners zijn tussen de 0 en 21 jaar die iets bijzonders hebben gedaan of zich belangeloos en uitzonderlijk hebben ingezet", schrijven aan de beide colleges van B&W. 

Die hebben vier weken de tijd om de vragen - de belangrijkste: is het college bereid het jeugdlintje in te voeren en zo ja, hoe - te beantwoorden. In diverse gemeenten is er al een soortgelijke onderscheiding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden