• Donderdagavond werden de eerste plannen gepresenteerd voor het nieuwe zwembad en de nieuwe sporthal in Zaltbommel.
• Donderdagavond werden de eerste plannen gepresenteerd voor het nieuwe zwembad en de nieuwe sporthal in Zaltbommel. Foto: Britta Alink

Nieuwe zwembad en sporthal Zaltbommel worden omringd met groen

Algemeen 1.143 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het nieuwe zwembad met de nieuwe sporthal aan de Oude Bosscheweg wordt groot, energiezuinig en omringd door groen.

Dat blijkt uit de presentatie van de eerste plannen donderdagavond tijdens de carrouselvergadering. Het zijn voorlopige plannen, benadrukte wethouder Kees Zondag. "Pas over vier á vijf maanden volgt een definitief ontwerp en kunnen we de vergunning aanvragen en de bouw gaan aanbesteden."

Scholen

Het nieuwe sportcomplex komt op de plek van de oude voetbalvelden, naast de scholen Cambium en Gomarus en de nog nieuw te bouwen praktijkschool De Brug. Voor de leerlingen van de scholen wordt een aparte ingang gebouwd, waardoor zij direct naar de sporthal kunnen, zonder gebruik te maken van de centrale entree.

Groen

Het bouwterrein is ruim zesduizend vierkante meter groot, er komen parkeerplaatsen rondom en veel groen. "De kleur van het gebouw willen we laten passen bij de omringende gebouwen", lichtte architect Erik Slangen van architectenbureau Slangen & Koenis toe. "Er omheen hopen we een een park aan te leggen of in ieder geval veel groen."

Centrale entreehal

In het midden komt de centrale entreehal met achterin horeca. Vanuit het horecagedeelte hebben bezoekers links zicht op het wedstrijdbad en rechts op de sporthal. 

Bij het zwembad komen ook een doelgroepenbad, dat geschikt is voor minder-validen, en een peuterbad.

Energiezuinig

Het pand wordt in ieder geval zo energiezuinig mogelijk gebouwd. "Dat betekent onder andere dat we het heel goed isoleren, gebruik maken van de zon, werken met led-verlichting en het water zuiveren met zandfilters", gaf Slangen als voorbeeld.

Daarnaast wordt gewerkt met warmtepompen. Daarmee is het volgens de ontwerpers mogelijk om vijfenzeventig procent van de benodigde energie op te wekken. Voor het overige deel is waarschijnlijk toch 'grijze stroom' nodig.

Britta Alink

• Donderdagavond werden de eerste plannen gepresenteerd voor het nieuwe zwembad en de nieuwe sporthal in Zaltbommel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden