Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Amber van Meerveld.
• Amber van Meerveld. (Foto: Martin van den Tweel / Tweel Light Zone)

Wordt 'groentenmeisje' Amber de nieuwe Miss Gelderland?

  •   1809 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Met Bommelerwaardse nuchterheid doet Amber van Meerveld (21) mee aan de verkiezing van Miss Beauty Gelderland. Ze is doorgedrongen tot de finale.

"Ik kreeg al een paar jaar via social media uitnodigingen om mee te doen, maar toen leek het me niets voor mij. Ik hoef niet zo nodig in de schijnwerpers te staan en ben weinig bezig met mijn uiterlijk, daar heb ik helemaal geen tijd voor naast mijn opleiding en werk", vertelt Amber. 

Groente- en fruitkraam
De Zaltbommelse is bij velen bekend van de zaterdagmarkt, daar helpt ze haar vader Martin in de groente- en fruitkraam. "Je denkt toch niet dat ik daar met gestylede haren ga staan?" lacht ze. "In de winter doe ik liever een muts op. En doordeweeks ben ik al blij als ik op tijd ben om om half zeven naar het station te vertrekken. Wat ik aantrek maakt ook niet zoveel uit, want op school moet ik toch mijn witte jasje aan." De actieve twintiger zit in het één na laatste jaar van de opleiding tot mondhygiënist. Ze werkt al bij een tandartsenpraktijk in Kerkdriel.

Engels
Toch besloot Amber dit keer naar de selectiedag te gaan, waarvoor 120 meiden tussen de 18 en 26 jaar uitgenodigd waren. "Een vriendinnetje overtuigde me: misschien was het wel leuk om eens mee te maken. Dat klopte wel, ik heb veel nieuwe mensen ontmoet." De bikinironde vond ze niet zo'n punt, een vraag in het Engels beantwoorden leek haar lastiger. Maar ook dat ging goed. En aan het eind van de dag had ze met nog veertien anderen een ticket voor de finale binnen. Die is op 30 maart.

Voedingsschema
Voor die tijd moet er nog van alles gebeuren. "We krijgen les in choreografie en lopen op de catwalk, een fotoshoot, en een voedingsschema. Of ik me daaraan ga houden, weet ik nog niet!" lacht Amber. Ook zonder schema maakt ze verstandige keuzes. "Ik ben natuurlijk gewend dat er altijd verse groente en fruit in de buurt is en dat vind ik ook erg lekker."

Linda Foundation
De finalisten moeten daarnaast een actie op poten zetten om geld in te zamelen voor de Linda Foundation.

Om de Gelderse verkiezing te winnen, moet Amber ook stemmen van het publiek verzamelen. Fans kunnen voor 1,10 euro een sms-je sturen naar 3010 met de tekst 'Poll Gelderland Amber'.

Uitstraling
Als Amber de Gelderse verkiezing wint, gaat ze door naar de landelijke ronde. Zover kijkt ze nog niet vooruit. Haar eerste zorg is waar ze oogschaduw vandaan moet halen. "Lenen van mama of misschien toch wat kopen. Bij de voorronde waren de meeste meiden uitgebreid opgemaakt. Ik had alleen nog even snel mascara opgedaan in de auto. Dat ik ben uitgekozen, laat wel zien dat de missverkiezing veel meer gaat om je uitstraling. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan en ben niet verlegen, dat is blijkbaar een pluspunt."

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK