• Mariëlle en Marcel doen hun oefening op de balk.
• Mariëlle en Marcel doen hun oefening op de balk. Foto: Philippe van Heusden

Mariëlle en Marcel: Bewegen voor Bourgondiërs (deel 3)

Algemeen 364 keer gelezen

BOMMELERWAARD • We moeten meer gaan bewegen. Deel 3 van een vijfdelige serie over De Beweegreden: het echtpaar Mariëlle en Marcel.

"Zaltbommel is de meest noordelijke plek van Nederland waar een zuiderling zich thuis voelt," zegt Marcel Linssen (54).

Zuid-Limburg

Zijn vrouw Mariëlle Meuffels (53) en hij streken hier in 1991 neer en wonen er nog steeds met veel plezier. Beiden zijn geboren en getogen in Zuid-Limburg.

Studie in Eindhoven

Ze leerden elkaar kennen tijdens de studie in Eindhoven. Mariëlle studeerde chemische technologie, Marcel technische bedrijfskunde. Toen ze daarna aan het werk gingen, bleek Zaltbommel een mooie plek tussen hun beider werkplaats Eindhoven (Mariëlle) en Rotterdam (Marcel) in.

Smeltkroes

Zaltbommel heeft een prettige omvang, is goed ontsloten door de A2 en de treinverbinding en vormt een mooie smeltkroes van mensen uit alle windstreken, vinden ze. Hun twee volwassen dochters – inmiddels uithuizig vanwege studie en beginnende loopbaan – zijn hier geboren en opgegroeid. Dat gegeven zal het stadje aan de Waal altijd een bijzonder gevoel voor hen geven.

Op de mat

Bewegen is voor Mariëlle en Marcel vanzelfsprekend. Ze handbalden en tennisten al samen in hun studententijd. In 2001 sloot Marcel zich aan bij De Beweegreden en is daarmee een van de oudgedienden. Hij kreeg speciaal dispensatie omdat hij toen nog onder de 40 was. Mariëlle sloot zich een paar jaar terug aan. Zij zat eerst op een ander gymclubje.

Marcel en Mariëlle zijn niet het enige echtpaar op De Beweegreden, maar wel het jongste. Bij volleybal aan het einde van de les staan ze bij voorkeur tegenover elkaar en proberen ze elkaar af te troeven. Toch vinden ze het volleybal vooral iets voor de gezelligheid, terwijl er soms fanatiek gespeeld wordt. Het leukst vinden ze de oefeningen op de mat of de bank en met gewichten. "Op eigen kracht en thuis is dat moeilijk," benadrukt Marcel, "de groep dwingt ook een beetje daarbij."

Singelcross

Naast het sporten op woensdagvond loopt Mariëlle nog tweemaal per week ca. vijf kilometer hard. Marcel sluit zich daar eenmaal per week bij aan, maar in een eigen tempo. Op 24 februari doet hij mee aan de Singelcross van Zaltbommel.

Fietsvakakantie

De laatste jaren gaan ze samen op fietsvakantie, waarbij ze gemiddeld vijftig kilometer per dag afleggen. Tent en volledige bepakking gaan mee op de fiets. Op deze manier hebben ze reeds een 'rondje' Oost-Duitsland gedaan en ook de regio rond Neurenberg verkend. Een rondje Nederland zit intussen ook al in de benen. "Door te bewegen ben je fitter en dus weerbaarder qua gezondheid, benadrukt Mariëlle. "En moeilijke zaken op het werk los ik vaak op tijdens het hardlopen."

Zowel Marcel als Mariëlle heeft een dagvullende baan. Hij werkt als zelfstandige voor aannemers in de infrastructuur en slaat een brug tussen bedrijfsprocessen en software. Zij werkt bij Philips als productontwikkelaar en ontzorgt o.a. ziekenhuizen voor de hele keten van medische apparatuur en diensten. Beiden doen hoofdwerk en hebben een zittend beroep. Ze zitten vaak in de auto. Dan is regelmatig bewegen een noodzaak.

Bourgondisch

Gezond eten doen Mariëlle en Marcel ook, de laatste jaren in toenemende mate vegetarisch. Met afwisselend een visje erbij of wat vlees. En alles bij voorkeur vers bereid. Toch zijn ze Limburger genoeg gebleven om van tijd tot tijd Bourgondisch te genieten van een mooi glas wijn en een heerlijk stukje wildgebraad. Dat hoort er immers bij!

Philippe van Heusden

Ook zin in bewegen?

De Beweegreden sport elke woensdagavond 20:00 uur, behalve in de schoolvakanties, in sporthal De Ring in Zaltbommel.

Deelname kost 55 euro per kwartaal. De eerste twee proeflessen zijn gratis. Aanmelden bij Egbert Braam: 06-55797860.

• Mariëlle en Marcel vinden de oefeningen met gewichten het leukst.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden