• Quik ligt op een steenworp afstand van nieuwbouwwijk Grutakker.
• Quik ligt op een steenworp afstand van nieuwbouwwijk Grutakker. Archieffoto: Janneke Boogaard

Aardappelhandel Quik kan door aan Akkerseweg

Algemeen 819 keer gelezen

HEDEL • De gemeenteraad van Maasdriel gaat instemmen met uitbreiding van aardappelbedrijf Quik aan de Akkerseweg, ondanks bezwaren van omwonenden.

Zowel directeur Peter Quik als omwonende Rob Blatter spraken de raadscommissie ruimte toe, die zich woensdag over het voorstel boog.

Vrachtverkeer
De bewoners van de Grutakker en Akkerseweg maken zich met name zorgen over het vrachtverkeer dat gepaard gaat met het bedrijf. Verkeersonveiligheid, vervuiling en lawaai zijn daarvan het gevolg. "De gemeente zou daar serieus aandacht aan moeten besteden en beloften hierover moeten opnemen in het bestemmingsplan", vond Blatter, die aankondigde juridische procedures aan te spannen als de raad het huidige plan aanneemt.

Uitbreiding is nodig
Peter Quik stelde daar tegenover dat de gemeenteraad in 2016 in principe goedkeuring gaf aan het plan om Hofmans/Zagron te verplaatsen naar Ammerzoden; buurbedrijf Quik mocht de vrijkomende ruimte gaan gebruiken. "Er is een overeenkomst opgesteld, wij hebben alle afspraken uit die overeenkomst uitgevoerd. We hebben geïnvesteerd in aankoop van de grond en in een weegbrug om de Korenstraat te ontlasten. Uitbreiding is nodig om te blijven voldoen aan de vraag van onze klanten."

Wederzijds begrip
Quik wees erop dat hij zelf met zijn familie ook aan de Akkerseweg woont en dat de helft van zijn 120 medewerkers binnen een straal van tien kilometer van het bedrijf vandaan wonen. "Met wederzijds begrip kunnen we veel voor elkaar betekenen."

Historisch gegroeid
Alle partijen zijn van plan op 14 februari in te stemmen met het bestemmingsplan dat de bedrijfsuitbreiding mogelijk maakt. "Er kan worden voldaan aan de geldende normen wat betreft het vrachtverkeer. Het gaat om een historisch gegroeide situatie: het bedrijf zat er al", concludeerde Peter van Boxtel (CDA).

Toine Nettenbreijers (SSM) wees erop dat tegenover de overlast door Quik een vermindering van de overlast door Hofmans/Zagron staat. "Hofmans mocht daar puin breken, met alle stof en zwaar verkeer van dien."

Controles
Hans van der Zalm (VVD) vroeg nog wel om degelijke controle op naleving van de regels voor geur en geluid. Wethouder Peter de Vries zegde dat toe.

Fietspad
Michiel de Raaf (D66) gaf nog de suggestie mee om een nieuw fietspad aan te leggen waarover de kinderen uit de Grutakker veilig naar school kunnen fietsen. "Dat zou veel goedmaken." De ontsluiting van het gebied komt later nog aan de orde, gaf de wethouder aan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden